برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  16 , شماره  3 ; از صفحه 158 تا صفحه 171 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير ترکيبات طبيعي گياهي بر عمر انبارماني و ويژگي هاي کيفي ميوه گلابي (رقم شاه ميوه اصفهان)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 
به منظور مطالعه اثر برخي ترکيبات طبيعي بر عمر انبارماني گلابي رقم شاه ميوه اصفهان، از پوشش خوراکي موسيلاژ پنيرک و اسانس آويشن استفاده گرديد. اسانس آويشن در دو غلظت 250 و 400 ميلي گرم در ليتر و موسيلاژ پنيرک در غلظت هاي خالص و به صورت ترکيبي با روغن بادام به نسبت 5 درصد وزني استفاده شد. براي بررسي اثر متقابل اين دو پوشش نيز در غلظت هاي ذکر شده به نسبت 20 درصد وزني موسيلاژ به اسانس آويشن افزوده شد و فساد، سفتي، اسيديته، اسيديته کل، طعم و درصد کاهش وزن ميوه در زمان هاي شروع انبارداري، 20، 40 و 60 روز پس از انبارداري اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که در تيمارهايي که از اسانس آويشن در غلظت هاي کاربردي يا اضافه شده به موسيلاژ استفاده شد ميزان فساد ميکروبي ميوه کاهش يافت و موجب حفظ سفتي ميوه گرديد و افزايش مواد جامد محلول در هر مرحله از انبارداري نسبت به شاهد در تيمارهاي کاربردي اسانس آويشن ديده شد. تيمار موسيلاژ پنيرک بر اثر حفظ آب ميوه، درصد کاهش وزن ميوه را بهتر کنترل نمود و موجب افزايش سفتي و کاهش مواد جامد محلول ميوه نسبت به شاهد در هر مرحله از انبارداري گرديد. هيچ کدام از تيمارها بر ميزان اسيديته ميوه اثري نداشتند. تيمار اسانس آويشن به دليل خواص آنتي اکسيداني، باعث حفظ رنگ ميوه و به دليل خاصيت طعم دهندگي موجب افزايش طعم ميوه در آزمايش پانل گرديد. در ضمن اسانس آويشن در دو غلظت کاربردي موجب کاهش آنزيم پراکسيداز و در نهايت جلوگيري از قهوه اي شدن آنزيمي گرديد ولي در مقايسه با تيمار اسيد آسکوربيک اين کاهش چشم گير نبود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

علیخانی، م.، و شریفانی، م.، و عزیزی، م.، و همتی، خ.، و موسوی زاده، س. (1388). تاثیر ترکیبات طبیعی گیاهی بر عمر انبارمانی و ویژگی های کیفی میوه گلابی (رقم شاه میوه اصفهان). علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 16(3), 158-171. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105986



Vancouver : کپی

علیخانی مجید، شریفانی مهدی، عزیزی مجید، همتی خدایار، موسوی زاده سیدجواد. تاثیر ترکیبات طبیعی گیاهی بر عمر انبارمانی و ویژگی های کیفی میوه گلابی (رقم شاه میوه اصفهان). علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1388 [cited 2022January21];16(3):158-171. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105986



IEEE : کپی

علیخانی، م.، شریفانی، م.، عزیزی، م.، همتی، خ.، موسوی زاده، س.، 1388. تاثیر ترکیبات طبیعی گیاهی بر عمر انبارمانی و ویژگی های کیفی میوه گلابی (رقم شاه میوه اصفهان). علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 16(3), pp.158-171. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105986.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 299 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی