برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1388 , دوره  6 , شماره  4 ; از صفحه 69 تا صفحه 76 .
 
عنوان مقاله: 

تغييرات ترکيب شيميايي و وزن کپور پرورشي Cyprinus carpio طي روش هاي مختلف نمک سود

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

در اين مطالعه تاثير غلظت هاي مختلف آب نمک بر تغيير ترکيبات شيميايي و وزن کپور طي مراحل مختلف فرآوري مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور فيله کپور معمولي Cyprinus carpio در سه غلظت آب نمک (10%، 15% و 20%) با نسبت ماهي به آب نمک (6/1:1) و همچنين غلظت 20% با نسبت ماهي به آب نمک (1:1) نمک سود گرديد و سپس به ترتيب نمک سود خشک و نگهداري صورت پذيرفت. بيشترين مقدار وزن، پروتئين، رطوبت و کمترين مقدار نمک و چربي در غلظت هاي کم آب نمک (15-10 درصد) در مقايسه با محلول هاي غليظ (20 درصد) آب نمک به دست آمد. حداکثر وزن در غلظت 10 درصد در مرحله آب نمک گذاري و حداقل وزن در غلظت 20 درصد با نسبت 1 به 6/1 در مرحله نگهداري يافت شد (P<0.05). بالاترين ميزان نمک در مرحله نگهداري بود، بنابراين کمترين مقدار رطوبت و وزن در مرحله نگهداري در هر يک از چهار غلظت آب نمک مشاهده گرديد. پروتئين فيله در طي فرآيند نمک سود کردن افزايش يافت (P<0.05) به طوري که در مراحل نمک سود خشک و نگهداري مقدار پروتئين تفاوتي نشان ندادند. بيشترين مقدار چربي در غلظت 15 و 20 درصد در مرحله نگهداري مشاهده شد. اگر چه نمک منجر به کاهش معني دار مقدار pH در طي فرآوري گرديد ولي در مرحله نگهداري مقدار آن افزايش يافت (P<0.05).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

شعبان پور، ب.، و شعبانی، ع.، و خدانظری، آ.، و پاک روان فر، س. (1388). تغییرات ترکیب شیمیایی و وزن کپور پرورشی Cyprinus carpio طی روش های مختلف نمک سود. علوم و صنایع غذایی ایران, 6(4), 69-76. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105707



Vancouver : کپی

شعبان پور بهاره، شعبانی علی، خدانظری آی ناز، پاک روان فر سمیه. تغییرات ترکیب شیمیایی و وزن کپور پرورشی Cyprinus carpio طی روش های مختلف نمک سود. علوم و صنایع غذایی ایران. 1388 [cited 2021April15];6(4):69-76. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105707



IEEE : کپی

شعبان پور، ب.، شعبانی، ع.، خدانظری، آ.، پاک روان فر، س.، 1388. تغییرات ترکیب شیمیایی و وزن کپور پرورشی Cyprinus carpio طی روش های مختلف نمک سود. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 6(4), pp.69-76. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105707>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 96 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی