نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1387 , دوره  9 , شماره  4 ; از صفحه 103 تا صفحه 114 .
 
عنوان مقاله: 

استخراج پكتين به روش پيش هيدروليز از تفاله برخي از ارقام تجارتي چغندرقند (يادداشت تحقيقاتي)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کرج، بلوار شهید فهمیده، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
 
چکیده: 
پكتين به علت دارا بودن خاصيت تغليظ كنندگي به عنوان عامل منعقد كننده در صنايع غذايي به كار مي رود. تفاله چغندرقند يكي از منابع حاوي پكتين به شمار مي آيد. با توجه به اهميت و كاربرد وسيع پكتين در صنايع غذايي و توسعه صنايع جانبي چغندرقند و نيز تاثير مقدار پكتين موجود در ارقام مختلف چغندرقند در عمليات قندسازي، پژوهش حاضر در موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه بذر چغندرقند و موسسه تحقيقات فني ومهندسي كشاورزي به اجرا درآمد. در اين تحقيق ابتدا روش پيش هيدروليز براي استخراج پكتين به كار رفت. مقدار پكتين موجود در چغندرقند ارقام تجارتي دوروتي، رسول، 7112، Br1، و Ic اندازه گيري شد. تيمارها شامل: چهار عامل غلظت اسيد، دماي هيدروليز، زمان هيدروليز، و حجم آب مصرفي براي استخراج پكتين بود. اين تحقيق به صورت آزمايش فاكتوريل 3×2×3×3 با طرح پايه كاملا تصادفي با سه تكرار اجرا شد. در بين تيمارهاي مختلف، مناسب ترين مقدار پكتين استخراج شده از لحاظ خصوصيات كيفي با دو نوع پكتين با متوكسيل زياد (HM) و متوكسيل كم (LM) كه به عنوان شاهد در نظر گرفته شده بود، مقايسه شد. نتايج نشان مي دهد كه بهترين شرايط هيدروليز با اختلاط يك قسمت تفاله خشك با 2.5 قسمت اسيد كلريدريك 5 درصد در دماي 45 درجه سانتي گراد به مدت 48 ساعت به دست مي آيد. اختلاط تفاله هيدروليز شده با 450 ميلي ليتر آب مناسب تر از بقيه سطوح آب است. فاكتورهاي كنترل كيفي پكتين استخراجي با روش پيش هيدروليز شامل بازده استخراج 14.96 درصد، درجه استري شدن 58.63 درصد، ميزان گالاكترونيك اسيد 63.92، و درجه جانشيني اميد 14.95 به دست آمد. مقايسه پكتين به روش پيش هيدروليز با پكتين استخراجي با روش اسيدي و پكتين تجارتي از لحاظ درجه استري شدن، گالاكترونيك اسيد، و درجه جانشيني آميد نشان مي دهد كه درجه استري شدن با اين روش 10 درصد بيشتر از پكتين استخراجي با روش اسيدي ولي از پكتين تجارتي 10 درصد كمتر است. درصد گالاكترونيك اسيد با اين روش 20 درصد از پكتين استخراجي و با روش اسيدي و 28 درصد از پكتين تجارتي كمتر است. درجه جانشيني آميد با اين روش 6.5 درصد از پكتين استخراجي با روش اسيدي و 7.5 درصد از پكتين تجارتي بيشتر است. بنابراین، استنباط مي شود كه براي استخراج پكتين از تفاله چغندرقند روش پيش هيدروليز نسبت به روش اسيدي برتري دارد و قابل توصيه است. ضمنا مقدار پكتين در ارقام 7112 و رسول به طور معني دار بيشتر از ارقام دوروتي، Ic، و Br1 است. با توجه به اينكه مقدار پكتين موجود در چغندرقند در عمليات قندسازي عاملي منفي است پيشنهاد مي شود براي ارتقاي كيفيت چغندرقند از نظر صنايع قندسازي اين صفت مدنظر برنامه هاي به نژادي قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

میرمجیدی هشتجین، ع.، و بابایی، ب. (1387). استخراج پکتین به روش پیش هیدرولیز از تفاله برخی از ارقام تجارتی چغندرقند (یادداشت تحقیقاتی). مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی, 9(4), 103-114. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105663



Vancouver : کپی

میرمجیدی هشتجین عادل، بابایی بابک. استخراج پکتین به روش پیش هیدرولیز از تفاله برخی از ارقام تجارتی چغندرقند (یادداشت تحقیقاتی). مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی. 1387 [cited 2022August13];9(4):103-114. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105663



IEEE : کپی

میرمجیدی هشتجین، ع.، بابایی، ب.، 1387. استخراج پکتین به روش پیش هیدرولیز از تفاله برخی از ارقام تجارتی چغندرقند (یادداشت تحقیقاتی). مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی, [online] 9(4), pp.103-114. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105663.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 272 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی