برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  1/19 , شماره  2 ; از صفحه 49 تا صفحه 58 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير پروبيوتيك بر عملكرد و تركيبات لاشه جوجه هاي گوشتي تحت شرايط نرمال و تنش گرمايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
 
چکیده: 

آزمايشي به منظور بررسي اثرات پروبيوتيك (آسپرژيلوس اريزا، ساكارومايسس سرويزا و پريمالاك) در شرايط نرمال و تنش گرمايي بر عملكرد جوجه هاي گوشتي صورت گرفت. تعداد 768 قطعه جوجه گوشتي از سويه راس 308 در 48 واحد آزمايشي (4 تيمار با 6 تكرار و 16 قطعه در هر تكرار) در قالب طرح بلوكهاي كاملا تصادفي با قرار گرفتن در دو بلوك تحت تنش گرما و شرايط نرمال استفاده شد. جيره هاي غذايي مورد استفاده در آزمايش، بر اساس احتياجات غذايي جوجه هاي گوشتي (سويه راس 308) در سن 21- 1 و 42- 22 روزگي و با مقادير معين مواد افزودني تهيه گرديد. صفاتي كه اندازه گيري گرديد شامل افزايش وزن بدن، خوراك مصرفي، ضريب تبديل غذايي و تركيبات لاشه پرنده گان بود و جوجه ها به صورت آزاد به آب و جيره دسترسي داشتند. جوجه از هر تيمار به طور تصادفي جهت كشتار انتخاب گرديد. مواد افزودني پروبيوتيك سبب بهبود عملكرد جوجه هاي گوشتي نگرديد ولي وزن لاشه و راندمان لاشه را به طور معني داري كاهش داد (05/۰>P). مقدار خوراك مصرفي، تلفات جوجه ها، ميانگين وزن زنده و ضريب تبديل غذايي براي جوجه هاي گوشتي تحت شرايط تنش گرما كاهش معني داري نشان نداد ولي وزن لاشه به طور معني دار كاهش يافت (05/۰>P). بر اساس نتايج حاصل پروبيوتيك تاثيري بر عملكرد جوجه هاي گوشتي نداشت ولي استرس گرمايي سبب كاهش وزن لاشه شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 228
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی