4 SID.ir | بررسي اثر سطوح مختلف ورمي كمپوست و عنصر معدني فسفر بر رشد و نمو و جذب برخي از عناصر غذايي در نشاء گوجه فرنگي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر سطوح مختلف ورمي كمپوست و عنصر معدني فسفر بر رشد و نمو و جذب برخي از عناصر غذايي در نشاء گوجه فرنگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه مشهد
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير سطوح مختلف ورمي كمپوست به عنوان يك ماده آلي و جايگزين براي مواد شيميايي (كودها)، آزمايشي طي سال 86 درگلخانه تحقيقاتي دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد انجام شد. در اين تحقيق تاثير 5 سطح ورمي كمپوست (0، 10، 25، 50 و 100 درصد حجمي) و 2 سطح فسفر (0 و 2 گرم سوپر فسفات تريپل به ازاي هر گلدان) در قالب طرح فاكتوريل بر پايه كاملا تصادفي در سه تكرار بر خصوصيات نشاء گوجه فرنگي رقم تجاريSuper Strain B  مورد بررسي قرار گرفت. نتايج به دست آمده نشان داد كه زمان جوانه زدن بر اساس تعداد روز پس از كاشت در تيمار 25% به طور معني داري سريع تر از ساير تيمارها بود. طول، قطر و ميزان كلروفيل نشاء در تيمار 50 درصد ورمي كمپوست افزايش معني داري نسبت به شاهد نشان داد. در شاخص سطح برگ تيمار 25 درصد ورمي كمپوست بيشترين ميزان را نشان داد. در جذب عنصر معدني روي تيمار 100 درصد ورمي كمپوست افزايش معني داري نسبت به بقيه تيمارها نشان داد. در جذب عناصر معدني آهن، مس و منگنز تيمار 50 درصد ورمي كمپوست افزايش معني داري مشاهده شد. عنصر معدني فسفر يك روند افزايشي با افزايش ورمي كمپوست نشان داد. درصد رطوبت ريشه و شاخساره در زمان نشاكاري در تيمار 100 درصد ورمي كمپوست از ساير تيمارها بيشتر بود. ظهور اولين گل در تيمار 25 درصد ورمي كمپوست به طور معني داري سريع تر از بقيه تيمارها بود. سريعترين ظهور اولين ميوه تشكيل شده پس از اتقال نشاء ها به زمين اصلي مربوط به تيمار 25 و 50 درصد ورمي كمپوست بود كه اختلاف معني داري با ساير تيمارها نشان دادند. ميزان رطوبت ريشه در پايان عمر گياه در تيمار 100 درصد ورمي كمپوست بيشتر از ساير تيمارها بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 252
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی