نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر مصرف خوراکي شربت عسل خرما طي زايمان بر پيشرفت زايمان زنان نخست زا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشکده پرستاری و مامایی
 
چکیده: 
مقدمه: پيشرفت غيرطبيعي زايمان شايعترين علت سزارين است. خوردن و آشاميدن طي زايمان يکي از سياست ها جهت پيشگيري از زايمان سخت در زنان با حاملگي کم خطر است. امروزه اطلاعات علمي کمي در مورد اثر خوردن و آشاميدن بر پيشرفت زايمان و بهترين ماده غذايي طي زايمان موجود است. اين مطالعه با هدف تعيين اثر مصرف خوراکي شربت عسل خرما در طي زايمان، بر پيشرفت زايمان در زنان نخست زا انجام شده است.روش كار: اين مطالعه بصورت کارآزمايي باليني دوسوکور بر روي 90 زن نخست زا با سن بارداري 37-42 هفته و حاملگي کم خطر مراجعه کننده به بيمارستان امام سجاد (ع) شهرستان شهريار در سال 1386 انجام شد. واجدين شرايط بطور تصادفي به سه گروه مورد (دريافت کننده شربت عسل خرما)، شاهد 1 (دريافت کننده پلاسبو) و شاهد 2 (مراقبت معمول) تقسيم شدند. از اتساع دهانه رحم 4 سانتي متر تا زايمان، گروه شربت عسل خرما و پلاسبو به ترتيب شربت عسل خرما و پلاسبو (ترکيبي از آب، سديم ساخارين و غلظت دهنده سديم سي ام سي دريافت کردند و خوردن و آشاميدن گروه مراقبت معمول به جرعه هاي آب در حد رفع تشنگي محدود شد. اطلاعات به دست آمده شامل پيشرفت طبيعي زايمان و طول مدت زايمان پس از جمع آوري در سه گروه مورد مطالعه با استفاده از آزمونهاي آناليز واريانس يک طرفه، کروسکال واليس و مجذورکاي تجزيه و تحليل شد.يافته ها: ميزان پيشرفت طبيعي زايمان در گروه شربت عسل خرما (7/96%) بيشتر از دو گروه ديگر شامل گروه پلاسبو (7/66%) و در گروه مراقبت معمول (0/60%) بود (p<0.002)، همچنين طول زايمان در گروه شربت عسل خرما (0/351 دقيقه) کوتاهتر از دو گروه ديگر شامل در گروه پلاسبو (2/484) و در گروه مراقبت معمول (7/475) بود (p<0.001).نتيجه گيري: بر اساس نتايج مطالعه حاضر مصرف خوراکي شربت عسل خرما مي تواند موجب افزايش ميزان پيشرفت طبيعي زايمان گردد. مصرف اين نوشيدني طي زايمان ممکن است از زايمان طولاني پيشگيري نمايد اما مطالعات بيشتري در اين زمينه ضروري است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کردی، م.، و سالک نصیر، ن.، و صفریان، م.، و اسماعیلی، ح.، و شادجو، خ. (1389). اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران, 13(2), 23-30. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105144



Vancouver : کپی

کردی معصومه، سالک نصیر نسرین، صفریان محمد، اسماعیلی حبیب اله، شادجو خدیجه. اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران. 1389 [cited 2022May19];13(2):23-30. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105144



IEEE : کپی

کردی، م.، سالک نصیر، ن.، صفریان، م.، اسماعیلی، ح.، شادجو، خ.، 1389. اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران, [online] 13(2), pp.23-30. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=105144.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 861 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی