برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  40 , شماره  4 ; از صفحه 207 تا صفحه 213 .
 
عنوان مقاله: 

تقويت ژرم پلاسم گندم نان (.Triticum aestivum L) با استفاده از ژنوم D و بررسي تنوع آللي با روش SDS-PAGE

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 
جهت تقويت ژرم پلاسم گندم نان، كوچك ترين ژن رمزكننده پروتئين هاي ذخيره اي با وزن مولكولي بالا نوع y-type از ژنوم D بروش توليد گندم سينتتيك وارد گندم نان گرديد. گندم تتراپلوئيد رقم لنگدون جهت تلاقي با گندم ديپلوئيد توشي انتخاب و پس از تلاقي بين آنها جنين هاي نارس حاصله از روش كشت بافت به محيط كشت غذایي باززایي B5  انتقال داده شد. گياهان هاپلوئيد (ABD) پس از تيمار با محلول كلشيسين بصورت هاپلوئيد مضاعف شده (هگزاپلوئيد سينتتيك) وارد پروژه تلاقي شدند. در اين تحقيق هگزاپلوئيد سينتتيك حاصله با گندم هاي نان ارقام بكستر و سان ويل تلاقي داده و گياهان F1 حاصله جهت توليد لاين هاي دابل هاپلوئيد مورد استفاده قرار گرفتند. لاين هاي دابل هاپلوئيد حاصله در ادامه با استفاده از روش الكتروفورز SDS-PAGE انگشت نگاري و تعيين فنوتيپي شده و نتايج حاصله لاين هاي دابل هاپلوئيد را به 17 گروه با تركيب هاي متفاوتي از پروتئين هاي ذخيره اي با وزن مولكولي بالا كه داراي ژن هاي كد كننده ( (Dx2.1, Dy12.4)t (2.1+12.4و فاقد آن مي باشند تقسيم نمود. لازم بذكر است كه پروتئين هاي ذخيره اي با وزن مولكولي پايين نيز انگشت نگاري گرديده است. اين تحقيق مي تواند گام موثري در ارزيابي و تعيين خواص كيفي آرد گندم با در نظر گرفتن تركيب هاي متفاوت پروتئين هاي ذخيره اي آرد گندم باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسنی، م. (1388). تقویت ژرم پلاسم گندم نان (.Triticum aestivum L) با استفاده از ژنوم D و بررسی تنوع آللی با روش SDS-PAGE. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران), 40(4), 207-213. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=103405



Vancouver : کپی

حسنی محمداسماعیل. تقویت ژرم پلاسم گندم نان (.Triticum aestivum L) با استفاده از ژنوم D و بررسی تنوع آللی با روش SDS-PAGE. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران). 1388 [cited 2022January28];40(4):207-213. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=103405



IEEE : کپی

حسنی، م.، 1388. تقویت ژرم پلاسم گندم نان (.Triticum aestivum L) با استفاده از ژنوم D و بررسی تنوع آللی با روش SDS-PAGE. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 40(4), pp.207-213. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=103405.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 185 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی