برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1379 , دوره  14 , شماره  2 ; از صفحه 55 تا صفحه 66 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر تنش شوري بر ميزان بتاكاروتن و كلروفيل محتواي جلبك تك سلولي دو ناليه لاسالينا (Dunaliella salina) جدا شده از مرداب گاوخوني اصفهان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
جلبک سبز تک سلولي و تاژکدار دوناليه لا سالينا فاقد ديواره اسکلتي بوده و تنها داراي يک غشاء پلاسمايي انعطاف پذير است و براحتي به تغييرات پتانسيل اسمزي محيط، ضمن تغييرات حجم سلول با بيوسنتز و تخريب گليسرول پاسخ مي دهد و قادر است محيط هاي شور کلرور سديم را (تا حد اشباع) نيز تحمل نمايد. گزارش ها حاکي از آن هستند که برخي گونه هاي آن نظيرD. bardawil و برخي سويه هاي D. salina در پاسخ به تنش نور شديد و شوري زياد، قادرند مقادير فراواني بتاکاروتن توليد و انباشته نمايند. نظر به اينکه رنگدانه بتاکاروتن در بيوتکنولوژي و صنايع غذايي از اهميت ويژه اي برخوردار است، تأثير غلظت نمک در محيط کشت بر روي نرخ رشد، محتواي بتاکاروتن و کلروفيل جلبکD. salina جدا شده از مرداب گاوخوني اصفهان، مورد بررسي و تحقيق قرار گرفت. به اين منظور، جلبک مورد نظر، در غلظت هاي 0.5، 1، 2 و 4 مولارNaCl و شرايط نور زياد: 1300 و نور کم، 100 ميکرومول فوتون بر متر مربع بر ثانيه، کشت گرديد. اندازه گيري تعداد سلولها در واحد حجم، مقدار بتاکاروتن، کلروفيل کل و نسبت بتاکاروتن به کلروفيل در هر سلول بطور منظم هر دو روز يکبار، تا پايان دوره رشد انجام شد. نتايج حاکي از آن است که: الف) افزايش ميزان شوري موجب کاهش نرخ رشد سلولها و افزايش مقدار بتاکاروتن سلولها در محيط کشت مي گردد. ب) تأثير شوري در افزايش بتاکاروتن سلولها، نسبت به تأثير کمبود مواد غذايي محيط مؤثرتر مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 200
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی