سابقه و هدف: لنفاديت يكي از تظاهرات باليني توكسوپلاسموز ميباشد. هدف از انجام اين مطالعه تعيين اثر درماني كوتريموكسازول روي لنفاديت توكسوپلاسمايي بود.
روش كار: 46 بيمار با لنفاديت توكسوپلاسمايي در اين كارآزمايي باليني شركت كردند. تشخيص بيماري براساس آزمايش سرولوژي و بررسي هيستوپاتولوژي گروه لنفاوي استوار بود. بيماران به دو گروه تقسيم شدند. به گروه آزمايش داروي خوراكي كوتريموكسازول به مقدار 48 ميليگرم به ازاء هر كيلوگرم در روز منقسم در دو دوز به مدت يكماه داده شد. به گروه كنترل دارويي داده نشد و فقط تحت نظر از نظر بيماري قرار گرفتند. كليه بيماران در پايان ماههاي 1، 3 و 6 ويزيت و از نظر وجود لنفادنيت و وضعيت سرولوژيكي بررسي شدند. نتايج در نرم افزار SPSS 11.5 با استفاده از آزمون مربع كاي تجزيه و تحليل شد. اختلافات در مقادير P value كمتر از 0.05 معني دار تلقي شد.
يافته ها: از 23 نفر گروه آزمايش 15 نفر (%65.2) و از 23 نفر گروه شاهد 5 نفر (%21.7) در پايان ماه اول بهبودي در گره لنفاوي داشتند. بين دو گروه از نظر درمان اختلاف معني دار بود (p<0.05). اختلاف معني داري بين دو گروه از نظر سن، جنس و محل درگيري گره لنفاوي وجود نداشت.
نتيجه گيري: كوتريموكسازول اثرات درماني خوبي بر لنفادنيت توكسوپلاسمايي دارد و ممكن است در بيماراني كه نيازمند درمان باشند بكار رود.