برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1388 , دوره  6 , شماره  3 ; از صفحه 63 تا صفحه 72 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي بقاياي سموم در محصولات کشاورزي ايران مطالعه موردي: بررسي بقاياي ديازينون در گوجه فرنگي (Solanum lycopersicum)، خيار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

ديازينون به عنوان يک آفت کش شيميايي به دليل طيف اثر بخشي گسترده اي که دارد مورد توجه بسياري از توليد کنندگان محصولات کشاورزي قرار گرفته است، اما در صورت عدم رعايت دوره ماندگاري آن، وجود بقاياي سم درمحصولات سلامت مصرف کنندگان را به شدت به مخاطره مي اندازد. در اين پژوهش، جهت تعيين ميزان بقاياي سم ديازينون در گوجه فرنگي، خيار و خربزه، نمونه هاي گوجه فرنگي از 2 منطقه (شيروان و مشهد)، خربزه از 2 منطقه (شيروان و تربت جام) و خيار از 6 منطقه (دزفول، جيرفت، کرمان، شيروان، مشهد و رفسنجان) تهيه شد. اندازه گيري بقاياي سم ديازينون در نمونه ها توسط دستگاه کروماتوگرافي گازي (GC) انجام شد. تجزيه ميزان سم در نمونه هاي خربزه مربوط به تربت جام و شيروان، نشان داد که باقيمانده سم ديازينون در خربزه تربت جام 4.98 برابر حد مجاز و در خربزه شيروان 4.11 برابر حد مجاز بود. باقيمانده ديازينون در خيار به جز در خيار مشهد، بيش از حد مجاز بود. بطوري که ميزان اين سم، در خيار دزفول 6.1 برابر، در خيار رفسنجان 4.4 برابر، در خيار جيرفت 4.2 برابر، در خيار کرمان 2.1 برابر و در خيار شيروان 1.8 برابر حد مجاز بود، اما ميزان سم در گوجه فرنگي و خيار کشت شده در مشهد کمتر از حد مجاز تعيين شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

رضوانی مقدم، پ.، و قربانی، ر.، و کوچکی، ع.، و علیمرادی، ل.، و عزیزی، گ.، و سیاهمرگویی، آ. (1388). بررسی بقایای سموم در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی: بررسی بقایای دیازینون در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum), خیار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon). علوم محیطی, 6(3), 63-72. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=103163



Vancouver : کپی

رضوانی مقدم پرویز، قربانی رضا، کوچکی علیرضا، علیمرادی لیلا، عزیزی گلثومه، سیاهمرگویی آسیه. بررسی بقایای سموم در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی: بررسی بقایای دیازینون در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum), خیار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon). علوم محیطی. 1388 [cited 2021April21];6(3):63-72. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=103163



IEEE : کپی

رضوانی مقدم، پ.، قربانی، ر.، کوچکی، ع.، علیمرادی، ل.، عزیزی، گ.، سیاهمرگویی، آ.، 1388. بررسی بقایای سموم در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی: بررسی بقایای دیازینون در گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum), خیار (Cucumis sativus) و خربزه (Cucumis melon). علوم محیطی, [online] 6(3), pp.63-72. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=103163.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 363 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی