مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: پاييز 1388 , دوره 4 , شماره 3 (پي در پي 14) ; از صفحه 15 تا صفحه 24 . عنوان مقاله: تاثير باكتري پروبيوتيك لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس 5- La بر ويژگي هاي ميكروبيولوژيك، خواص حسي و پايداري بافتي دوغ پروبيوتيك طي نگهداري يخچالي نویسندگان: طاهري پريناز, احساني محمدرضا*, خسروي داراني كيانوش آدرس: * گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی بیوسیستم، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران چکیده: سابقه و هدف: محصولات شيري پروبيوتيك با ويژگي هاي ارزشمند تغذيه اي و درماني، از بحث برانگيزترين موضوعات حال حاضر عرصه صنعت، تغذيه و پزشكي هستند و تاكنون اثرات مثبت مصرف آنها بر سلامت انسان به تاييد رسيده است. براي آنكه روند رو به رشد توليد و مصرف چنين محصولاتي موفقيت آميز باشد، لازم است فراورده پروبيوتيك گونه پروبيوتيك موجود را طي زمان نگهداري در سطح تعريف شده حفظ كند و خصوصيات حسي و بافتي مطلوبي داشته باشد. دوغ به عنوان يك نوشيدني تخميري پر طرفدار در ايران مطرح است كه جاي دادن پروبيوتيك ها در آن مي تواند به ارتقاي سطح سلامت جامعه كمك شاياني كند. هدف از اين تحقيق، بررسي تاثير باكتري پروبيوتيك لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس 5La- بر ويژگي هاي ميكروبيولوژيك، اسيدسازي بعد از توليد، پايداري بافتي و مقبوليت كلي دوغ است. مواد و روش ها: در اين تحقيق در كنار كشت تجاري ماست (YF-3331)، از باكتري پروبيوتيك لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس 5La- براي توليد دوغ پروبيوتيك استفاده شد و تغييرات شمار باكتري پروبيوتيك و باكتري هاي كشت ماست (لاكتوباسيلوس دلبروئه كي يي زيرگونه بولگاريكوس و استرپتوكوكوس ترموفيلوس)، ميزان اسيدسازي، دوفاز شدن و مقبوليت حسي نمونه ها طي 21 روز نگهداري در دمايC ° 4 ارزيابي و با نمونه شاهد مقايسه شد. يافته ها : جمعيت هر سه باكتري طي نگهداري در يخچال كاهش يافت. با اين حال، قابليت زيستي باكتري پروبيوتيك با كاهشي معادل 93/0 واحد لگاريتمي در ميلي ليتر محصول طي مدت ذكر شده بالاتر از سطح بهينه باقي ماند. مقايسه دوغ پروبيوتيك با نمونه شاهد نشان داد كه اين باكتري مي تواند روند كاهش شمار باكتري هاي ماست را تسريع كند و به كاهش اسيدسازي بعد از توليد و بهبود مقبوليت كلي محصول طي نگهداري كمك كند. افزودن ال. اسيدوفيلوس بر پايداري بافتي نمونه پروبيوتيك طي نگهداري در مقايسه با نمونه شاهد، تفاوت معني داري نداشت و درصد دو فاز شدن هر دو نمونه از روز اول تا هفتم شديد و بعد از آن كند ارزيابي شد. نتيجه گيري: نتايج نشان داد كه ميكروارگانيسم پروبيوتيك لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس La-5 مي تواند در توليد دوغ با 30/4=pH ، درصد نمك 8/0 (w/v) و ماده جامد كل 4/7 درصد (w/v) مورد استفاده قرار گيرد. اين باكتري توانست افت تعداد باكتري هاي ماست را افزايش دهد و دوغ پروبيوتيك توليدي از نظر بقاي ال. اسيدوفيلوس، كاهش اسيدسازي بعد از توليد، مقبوليت حسي و حفظ پايداري بافتي نسبت به نمونه شاهد، مطلوب ارزيابي شد. کلید واژه: پروبيوتيک(Q2)لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس(Q2)دوغ(Q2)اسيدسازي بعد از توليد(Q3)دو فاز شدن(Q3)مقبولیت حسي(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: فراسنجه های خونیخصوصیات لاشهسیستم ایمنیلاشهپری بیوتیکلاکتوباسیلوس پلانتاروملاکتوباسیلوس کازئیلاکتوباسیلوسپری بیوتیکلاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسلاکتوباسیلوس پلانتاروملاکتوباسیلوس کازئی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير تركيب شير، درصد تلقيح و دماي تخمير بر رشد لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس La-5 در ماست پروبيوتيك اثر تغذيه سطوح مختلف پروبيوتيك تجاري ايمونوباك بر عملكرد جوجه هاي گوشتياثر نوع كشت پروبيوتيك بر ويژگي هاي شيميايي و ميكروبيولوژيك نوشيدني آلوئه وراتاثير مصرف نوشيدني ماست حاوي باكتري هاي پروبيوتيك آزاد و ريزپوشاني شده بر تغييرات جمعيت اين باكتري ها در سيستم گوارشاثر سطوح مختلف پروتئين و پروبيوتيك بر صفات توليدي و برخي از فاكتورهاي خوني در جوجه هاي گوشتي مقالات همایشی مرتبط: روش ها و پیشرفت ها در شناسایی مولکولی باکتری های پروبیوتیکبررسی خواص متابولیتی و رئولوژیکی ماست پروبیوتیک با باکتری های غیرفعالتولید ماست اسیدوفیلوس و بررسی خواص پروبیوتیکی آنارزیابی محیط های کشت مختلف در رشد و شمارش باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در محصولات شیریاثر اسانس نعناع بر پایداری باکتری های استارتر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس لاکتیس موجود در ماست پروبیوتیک ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 317 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی