سابقه و هدف: در حالت طبیعی مقداری رادیکال آزاد در اثر فعالیت و متابولیسم سلول ها تولید می شود که به وسیله عوامل آنتی اکسیدان آنزیمی و غیر آنزیمی خنثی می شود. از این رو دریافت آنتی اکسیدان ها از منابع غذایی همیشه در تحقیقات تغذیه مورد توجه بوده است. به همین جهت مطالعه حاضر به بررسی اثرات آنتی اکسیدانی کروسین بر پروفایل ژن های دخیل در سیستم آنتی اکسیدانی آنزیماتیک در سلول های عضله پرداخته است. مواد و روش ها: در این پژوهش سلول های عضلانی C2C12 پس از کشت و چند مرحله پاساژ، به سلول های میوتیوب تمایز داده شدند و تحت تیمار با غلظت های مختلف کروسین (10، 25، 50 و 100 میکرومولار) به مدت 24 ساعت قرار گرفتند و نهایتا میزان بیان ژن آنزیم های آنتی اکسیدانی (SOD1, SOD2, Gpx1, catalase) به روش Real-time PCR مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: کروسین به طور معنی داری سبب کاهش بیان ژن های SOD2, Gpx1, catalase شد (05/0p<) و تاثیری بر میزان بیان ژن SOD1 نداشت. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که دریافت یک آنتی اکسیدان اگزوژن مانند کروسین احتمالا با تقویت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی غیر آنزیماتیک، میزان نیاز به بیان ژن های آنتی اکسیدانی آنزیماتیک را کاهش می دهد. هر چند به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.