فیلترها/جستجو در نتایج    

فیلترها

سال

بانک‌ها




گروه تخصصی









متن کامل


اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    63-71
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    139
  • دانلود: 

    56
چکیده: 

باسیلوس ها به دلیل توانایی بالا در تولید آنزیم آمیلاز از مهمترین تولید کنندگان در چند دهه ی گذشته می باشند. در این پژوهش بررسی مقایسه ای تاثیر نوع سوبسترا در تولید آنزیم آمیلاز در تخمیر غوطه ور صورت گرفت. رقت های مختلف محیط های کشت رقیق شده ملاس نیشکر و آب پنیر با استفاده از محیط پایه تولید آمیلاز تهیه و پس از تلقیح با باکتری باسیلوس لیکنی فورمیس بصورت تخمیر غوطه ور در دمای ° C37 و سپس ° C50 قرار داده شدند. بررسی میزان پروتیین کل با رسم منحنی استاندارد برادفورد و تعیین فعالیت آنزیم آمیلاز با انجام تست دی نیتروسالیسیلیک اسید انجام گرفت. بیشترین تولید آنزیم در محیط ملاس نیشکر با رقت 2/1 در زمان h72 به میزان u/ml4/31 و در محیط ملاس نیشکر با رقت 3/1 به مقدار u/ml2/20 مشاهده شد که پس از h96 به ترتیب به u/ml2/27 و u/ml4/15 کاهش یافت. بهترین زمان جهت تولید آمیلاز، h72 برای محیط آب پنیر 2/1 با مقدار تولید u/ml5/14 و آب پنیر 3/1 به میزان u/ml6/19 بود. در محیط کشت ملاس نیشکر 3/1 پس از h72 میزان فعالیت آنزیمی به مقدار u/ml4/26 و میزان تولید پروتیین کل برابر با µ g/ml 5/26 و در غلظت 2/1 فعالیت آنزیم آمیلاز در حدود u/ml6/39 و پروتیین کل برابر با µ g/ml30 بود. بیشترین تولید و فعالیت آنزیم مربوط به محیط ملاس نیشکر بوده و میزان تولید و فعالیت آنزیم در محیط آب پنیر بسیار کمتر از محیط ملاس بود.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 139

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 56 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    4
تعامل: 
  • بازدید: 

    352
  • دانلود: 

    234
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 352

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 234
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    11
  • شماره: 

    43
  • صفحات: 

    141-150
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    530
  • دانلود: 

    145
چکیده: 

هدف از انجام این مطالعه، بررسی تغییرات اکسیداسیون سوبسترا در هنگام فعالیت ورزشی با مصرف چای سفید در مردان چاق بود. تعداد 10 مرد جوان چاق (میانگین سنی 47/0 ± 00/19 سال، قد 32/4 ± 80/181 سانتی متر، وزن 84/8 ± 20/104 کیلوگرم، BMI 93/1 ± 20/31 کیلوگرم بر مترمربع، درصد چربی 62/2 ± 80/25 درصد) به صورت متقاطع و متعادل، یک بار 500 میلی لیتر آب و یک بار 500 میلی لیتر چای سفید دم کرده را با فاصله یک هفته از هم در حالت ناشتا مصرف کردند. یک ساعت پس از مصرف، درحالی که دستگاه گاز آنالایزر به آن ها وصل بود، فعالیت فزاینده ای را تا حد خستگی روی نوار گردان انجام دادند. میزان اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی فعالیت با استفاده از روش کالری سنجی غیرمستقیم اندازه گیری شد. برای هر فرد، میزان حداکثر اکسیداسیون چربی (MFO) و شدتی از فعالیت که MFO در آن رخ می دهد (FATmax)، تعیین شد. آزمون آماری تی وابسته نشان داد که مقدار MFO (P = 0. 011) و اکسیداسیون چربی در مرحله سوم (P = 0. 023) فعالیت، در شرایط مصرف چای سفید به طور معناداری بالاتر از مصرف آب بود. تفاوت معناداری در FATmax، زمان رسیدن به واماندگی، ضربان قلب بیشینه و حداکثر اکسیژن مصرفی در بین دو شرایط مشاهده نشد. به نظر می رسد که مصرف چای سفید یک ساعت قبل از فعالیت ورزشی می تواند باعث افزایش اکسیداسیون چربی در مردان چاق شود.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 530

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 145 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    29-35
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    676
  • دانلود: 

    109
چکیده: 

هدف: مطالعه قبلی ما نشان داد که کاندیدا آلبیکنس پس از رشد در محیط مایع YPG نوعی فعالیت استرازی داخل سلولی نشان می دهد. هدف مطالعه حاضر بررسی اختلاف های کمی و کیفی این فعالیت آنزیمی در بین ایزوله های کلینیکی این قارچ بوده است.مواد و روش ها: ایزوله های کاندیدا آلبیکنس که به روش پاساژ مکرر روی محیط سابورو دکستروز آگار نگهداری می شدند برای القای تولید آنزیم به مدت 48 ساعت در محیط YPG رشد داده شدند. سپس سلول های مخمری جمع آوری و با گلاس بید شکسته شد. فعالیت استرازی مایع سیتوپلاسمی ایزوله ها با یک روش کلریمتری اندازه گیری و برای ارزیابی تفاوت های کیفی در این فعالیت آنزیمی از 5 نوع سوبسترای سنتتیک استفاده شد.یافته ها: عصاره سیتوپلاسمی همه ایزوله های کاندیدا آلبیکنس در برابر همه سوبستراهای بکار رفته فعالیت استرازی نشان داد و تفاوت های کمی و کیفی قابل توجهی در این فعالیت آنزیمی وجود داشت. میانگین فعالیت آنزیمی در همه ایزوله ها با تعداد کربن عامل کربوکسیل سوبسترا (بجز آلفا نفتیل لائورات) رابطه معکوس نشان داد و میزان این فعالیت برای آلفا نفتیل استات، بتا نفتیل استات، آلفا نفتیل کاپریلات، الفا نفتیل لائورات و آلفا نفتیل پالمیتات به ترتیب برابر با 14.4، 8.45، 0.94، 0.42، 0.75 واحد (میکرومول در میلی گرم پروتئین در دقیقه) بود.نتیجه گیری: نوسان مشاهده شده درفعالیت استرازی ایزوله های کلینیکی کاندیدا آلبیکنس ممکن است برای ردیابی زیرگونه های آن در اهداف اپیدمیولوژیک مفید باشد.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 676

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 109 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    245-254
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    911
  • دانلود: 

    252
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 911

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 252 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    129-146
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    757
  • دانلود: 

    196
چکیده: 

لطفا برای مشاهده متن چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 757

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 196 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    501-507
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1405
  • دانلود: 

    209
چکیده: 

قارچ شی تاکهLentinula edodes (Berk) Singer/Pegler) ) از لحاظ تولید مرتبه دوم را در میان قارچ های خوراکی مهم دنیا به خود اختصاص داده است. این قارچ به خاطر طعم و مزه بی نظیر و همچنین خواص دارویی مدتهای مدیدی است که مورد توجه ویژه قرار گرفته است. با توجه به اهمیت در دنیا و همچنین با توجه به تاثیر بستر کاشت بر تولید میوه در این قارچ دارویی، تحقیقی در یک طرح بلوک کاملا تصادفی با چهار فرمول بستر کاشت شامل: 1) خاک اره، سبوس گندم، ارزن 2) خاک اره، سبوس برنج، ملاس، گچ و سوپر فسفات کلسیم 3) خاک اره، سبوس گندم و تفاله چای 4) خاک اره، ساکارز، اسید سیتریک، گچ و کربنات کلسیم بر فرآیند زود میوه دهی، عملکرد، بهره وری بیولوژیکی، میانگین تعداد و وزن هر قارچ با 6 تکرار بررسی شد. نتایج این بررسی ها نشان داد که آغاز میوه دهی در فرمول سوبسترای 1 بسیار زودتر (58 روز از تلقیح تا تولید میوه) از بقیه فرمول ها رخ داد. همچنین این فرمول سبب بیشترین عملکرد (112.3 g/log) و بهره وری بیولوژیکی (%35.09) در بین سایر فرمول های سوبسترای مورد بررسی داشت. تعداد قارچ نیز در فرمول سوبسترای 1 بیشترین مقدار (16.67 N/log) بود. لازم به ذکر است که بین فرمول های سوبسترای 1 و 2 از لحاظ خصوصیات اندازه گیری شده، اختلاف معنی داری وجود نداشت. بیشترین میانگین وزن قارچ تعلق به فرمول سوبسترای 4 با 14.33 گرم قارچ داشت.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1405

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 209 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    2
تعامل: 
  • بازدید: 

    306
  • دانلود: 

    79
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 306

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 79
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    2
تعامل: 
  • بازدید: 

    289
  • دانلود: 

    88
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 289

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 88
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    21
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    184-193
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1166
  • دانلود: 

    236
چکیده: 

باکتری Xanthomonas campestris یک پلی ساکارید خارج سلولی محلول در آب به نام زانتان تولید می کند که کاربرد گسترده ای در صنایع غذایی، شیمیایی، نفت و دیگر صنایع دارد. این باکتری بدلیل پایین بودن سطح فعالیت -b گالاکتوزیداز قادر به مصرف لاکتوز نمی باشد. در نتیجه با رشد باکتری در محیط پایه لاکتوز از جمله آب پنیر، میزان ناچیزی زانتان تولید می شود. آب پنیر، بدلیل BOD بالای آن، دورریزی آن مشکلات عمده ای دارد. بنابراین، این ماده زائد غنی از لاکتوز و پروتئین سوبسترای مناسبی برای فرایندهای تخمیر می باشد. در این پژوهش سویه ای جهش یافته ‏ای از Xanthomonas campestris (سویه NA1) با استفاده از جهش زایی توسط اسید نیترو جداسازی شد. فعالیت آنزیم -b گالاکتوزیداز کشت NA1 در شرایط بهینه بدست آمده (pH=5.5 و دمای 38 درجه سانتی گراد)، در مقایسه با کشت نوع وحشی 9.5 برابر افزایش نشان داد. تولید صمغ زانتان توسط NA1 با استفاده از آب پنیر بعنوان تنها منبع کربن مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده ازطراحی آزمایش پلاکت – برمن (Plackett-Burman) و آنالیز آماری، در میان 7 پارامتر آزمایش شده، آب پنیر (بعنوان سوبسترای اصلی) و pH فاکتورهای اصلی موثر در تولید صمغ شناخته شدند. تولید صمغ در فرمانتور با استفاده از فاکتورهای مهم بدست آمده از مرحله بهینه سازی نیز مورد بررسی قرار گرفت. از سویه جهش یافته 10gl-1 زانتان با استفاده از آب پنیر بعنوان تنها منبع کربن بدست آمد.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1166

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 236 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
litScript
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button