فیلترها/جستجو در نتایج    

فیلترها

سال

بانک‌ها




گروه تخصصی








متن کامل


اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1374
  • دوره: 

    31
  • شماره: 

    4-1
  • صفحات: 

    23-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    8
  • بازدید: 

    414
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 414

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 8 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1379
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    2 (پیاپی 7)
  • صفحات: 

    14-18
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    787
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

با توجه به حجم زیاد ضایعات نان و عدم اطلاع از وضعیت سلامت آنها در منطقه و امکان آلودگی قارچی مطالعه ای توصیفی به منظور تعیین آلودگی قارچی ضایعات نان جمع آوری شده در شهر کرمانشاه از فروردین تا تیرماه 79 انجام گرفت.کلیه محلهای جمع آوری ضایعات نان جامعه مورد مطالعه را تشکیل می داد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای حاوی سوالاتی در زمینه سابقه فعالیت محل، مقدار ضایعات خرید و فروش شده، مدت توقف، میزان کپک زدگی انواع نانها و عمده خریداران ضایعات نان بوده که توسط یک نفر کارشناس آموزش دیده تکمیل می گردید. نمونه های ضایعات نان پس از زمان کوتاهی به آزمایشگاه منتقل شدند و در محیط سابرودگستروزآگار حاوی آنتی بیوتیک کشت داده شده، جنس و گونه قارچها پس از انکوباسیون در دمای 30ºc با استفاده از مشخصات ماکروسکوپی و میکروسکوپی توسط متخصص قارچ شناسی شناسایی گردید. یافته های این مطالعه نشان داد که در شهر کرمانشاه 53 محل جمع آوری ضایعات نان وجود دارد که 82% آنها از فضای فیزیکی مناسبی برخوردار نیستند. میزان ضایعات نان جمع آوری شده، روزانه 227±7143 کیلوگرم و زمان توقف در این محلها 15±3 روز و بیشترین ضایعات نان نیز نان ماشینی نیمه اتوماتیک بود. 95% ضایعات نان به مصرف تغذیه دام می رسد. در 23 درصد نانهای جمع آوری شده آلودگی به قارچهای سمی وجود داشت. از نظر گونه های قارچی 15% نمونه ها به آسپرژیلوس فلاووس، 5% به آسپرژیلوس فومیگاتوس و 3% به کلادوسپوریوم آلوده بودند.از آنجا که بیشترین ضایعات و کپک زدگی در نان ماشینی نیمه اتوماتیک مشاهده شد، علل به وجود آورنده آن نیاز به بررسی بیشتری دارد و لزوم تغییر در فرایند تولید نان در چنین دستگاههایی ضروری به نظر می رسد. همچنین به علت حجم زیاد ضایعات نان جمع آوری شده و آلودگی بالای آنها به قارچهای تولیدکننده سموم خطرناک و مصرف گسترده آنها در تغذیه دام احتمال آلودگی فراورده های دامی به مایکوتوکسین ها بویژه آفلاتوکسین وجود دارد که جزییات این مساله نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 787

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

طب جنوب

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1380
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا
  • صفحات: 

    22-22
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    588
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آرد ماهی از عوامل پروتیینی حیوانی(APF)  محسوب می شوند این جیره حیوانی تسریع کننده رشد در دام و طیور و ماهیان است و سرشار از پروتیین و اسیدهای آمینه متعادل، مقادیر کافی انرژی و مواد معدنی و همچنین ویتامین هایA, D, E  و گروهB  به خصوصB12  می باشد اسپور کپکها به میزان وسیعی در محیط پراکنده است مایکوتوکسین ها ترکیبات ثانویه سوخت و ساز کپک- ها هستند و دارای خواص سمی می باشد در موجود زنده حساس مسمومیت های حاد، زیر حاد و مزمن ایجاد می کند که گاهی به بروز سرطان منجر می گردد. 75 نمونه آرد ماهی از کارخانجات تولید کننده آرد ماهی استان گیلان نمونه برداری گردید روش کار بر پایه استاندارد کشت و شمارش قارچ ها در مواد غذایی انجام گردید از قارچها توکسیژنیک در آرد ماهی جنسهای آسپروژیلوس، فوزاریوم و پنی سیلیوم شناسایی شدند. قارچ ها از طریق عوامل محیطی در مراحل انتقال عمل آوری و انبار به فرآورده منتقل می گردد این آلودگی باعث برهم زدن سلامت انسان، کاهش مواد غذایی مورد استفاده، چه از راه مستقیم و چه از راه غیر مستقیم با کاهش منابع پروتیین حیوانی مورد مصرف می باشد.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 588

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    1 (مسلسل 13)
  • صفحات: 

    75-82
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    4775
  • دانلود: 

    608
چکیده: 

مایکوتوکسین ها (سموم قارچی) گروهی از متابولیت های ثانویه و طبیعی هستند که عمدتا توسط قارچهای ریسه ای و به ویژه کپک ها تولید می شوند و دارای اثرات سمی گوناگون می باشند. دسته ای از مایکوتوکسینها را، که دارای خواص استروژنی هستند، مایکوتوکسینهای استروژنیک (مایکو استروژن) می نامند. از این گروه تاکنون فقط زیرالنون (ZEA) و مشتقات آن شناسایی شده اند. زیرالنونها ترکیباتی غیراستروییدی هستند که بوسیله قارچ های فوزاریوم ساخته می شوند. این ترکیبات از نظر شیمیایی جزو لاکتونهای β رسورسیلیک اسید محسوب می شوند و می توانند با اختیارکردن کنفورماسیونی که بسیار شبیه هورمون 17 بتااسترادیول و سایر استروژنهای طبیعی است، به گیرنده های استروژنی متصل شوند. بر این اساس، زیرالنونها قادر به بروز تغییراتی در دستگاه تولیدمثلی حیوانات آزمایشگاهی و حیوانات اهلی می باشند که تحت عنوان سندرم استروژنیک شناخته می شود. همچنین شواهدی از توان تومورزایی زیرالنون در انسان بدست آمده است و بنظر می رسد که این مایکواستروژن، می تواند تکثیر سلولی و ایجاد سرطان را در بافتهای هدف استروژنها از جمله اندومتر و سرویکس تحریک کند. تاکنون چندین مورد اپیدمی نیز از اثرات جنسی زیرالنون در بعضی از کشورها گزارش گردیده است که رشد زود هنگام غدد پستانی (تلارک زودرس) و ژنیکوماستی در نوجوانان را درپی  داشته است. زیرالنون ها در غلات آلوده به قارچ های فوزاریوم تولید می شوند و در بین غلات، ذرت مستعدترین میزبان برای تشکیل این سموم است. لذا این امر ضرورت ارزیابی آزمایشگاهی مداوم غلات از حیث میزان آلودگی به این سموم قارچی را نشان می دهد.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 4775

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 608 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    8
تعامل: 
  • بازدید: 

    701
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

داکسی نیوالنول (DON) یکی از مایکوتوکسینهای مهم می باشد که توسط قارچهای جنس فوزاریوم ایجاد می شود. وجود این مایکوتوکسین در سراسر دنیا بر روی غلات و فراورده های آسیابی مثل آرد گزارش شده است. مواردی از بیماری مایکوتوکسیکوزیس در اثر مصرف نانی که آرد آن آلوده به این مایکوتوکسین بوده است؛ وجود دارد. با توجه به اینکه آرد گندم فراورده ای است که در رژیم پر مصرف نان اهمیت بالایی دارد لذا این مطالعه به منظور اندازه گیری DON در دو نوع آرد (ستاره و سبوس گرفته) که از عمده ترین آرد جهت انواع نان می باشد، انجام گرفت.نمونه های یک کیلوگرمی از برخی از کارخانجات آرد استان تهران گرفته شد. نمونه ها به نمونهای 100 گرمی و 10 گرمی تقسیم شدند. عمل استخراج با استفاده از ستونهای ایمنوافینیتی (Immunoaffinity) صورت گرفت. آنالیز دستگاهی توسط HPLC مجهز به دتکتور UV و ستون C18 با استفاده از فاز حامل استو نیتریل - آب به نسبت 10.90 (V/V) بر روی تمامی نمو نه ها انجام شد. DON در 22 نمونه از دو نوع آرد (ستاره و سبوس گرفته) آشکار شد. متوسط میزان آلودگی در دو نوع آرد از حد مجاز DON در آرد که برای برخی از کشورها (0.5-4 ppm) است، بیشتر بود. اختلاف معنی داری از لحاظ آماری بین دو نوع آرد مشاهده نشد.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 701

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    8
تعامل: 
  • بازدید: 

    640
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آفلاتوکسین B1 یک مایکوتوکسین موتاژن و کرسینوژن قوی میباشد که توسط آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می شود. AFB1 غالبا در مواد غذایی نظیر ذرت، بادام زمینی، پنبه دانه وپسته یافت می شود. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده اند که بین مصرف AFB1 و ابتلا به سرطان کبد در انسان ارتباط وجود دارد. در این مطالعه برای نشان دادن اثرات موتاژنیسیتی و سمیت سلولی AFB1 به ترتیب از آزمونهای Ames و میزان کلونی زایی سلولهای انسانی استفاده شد. در تست Ames از سالمونلاتیفی موریوم (TA 104) در محیط تغییر یافته آگار استفاده شده است. زمان برخورد AFB1 باسالمونلا تیفی موریوم به مدت 48 ساعت بوده است. با توجه به نیاز AFB1 به متابولیسم برای تبدیل شدن به شکل فعال، S9 mix گرفته شده از کبد موش صحرایی نیز به محیط اضافه شده بود. دوزهای بکار گرفته شده AFB1 در این تست 15 و 20 نانوگرم به ازای هر پلیت بوده است. سمیت سلولی AFB1 بکمک مهار تشکیل کلونی در سلول های کارسینومای کبدی انسان (HepG2) اندازه گیری شد. این رده سلولی در محیط DMEM/F12 در انکوباتور 37 درجه سانتیگراد مرطوب دارای 5% CO2 کشت داده شده ، بعد از رسیدن به فاز لگاریتمی با دوزهای گوناگون AFB1 برای مدت 24 ساعت برخورد داده شد. نتایج حاصل از آزمون موتاژنیسیتی ایمز تعداد کلونی های حاصل از سالمونلا تیفی موریوم موتاسیون یافته را بترتیب 69± 454 و 78± 754 برای 15 و20 نانوگرم AFB1 به ازای هر پلیت نشان داده است که تفاوت قابل توجهی با گروه کنترل دارد (P<0.05). در آزمون کلونی زایی بروی سلولهای کبد انسانی LD50 برای AFB1 بمیزان 2±0.015 µg/ml محاسبه شده است که به نسبت دیگر مواد شیمیایی و طبیعی از سیمت بسیار بالای آن حکایت دارد. نتایج این تحقیق موید آنست که AFB1 ترکیب بسیار موتاژن و سیتوتوکسیک بوده و اندازه گیری آن در تمام مواد و محصولات غذایی الزامی است.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 640

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    8
تعامل: 
  • بازدید: 

    767
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

عمده ترکیبات مکمل های غذایی کودکان غلاتی نظیر ذرت، گندم، برنج ... میباشد. با توجه گزارشات فراوانی که از آلودگی مواد غذایی به سموم مایکوتوکسین در دسترس میباشد، میتوان عنوان کرد که فرآورده های غذایی کودکان نیز با توجه به ماهیتشان میتوانند به راحتی به این سموم آلوده شوند. این سموم برای انسان و حیوان فوق العاده سمی و سرطانزا میباشند. علاوه برآن زیانهای اقتصادی این سموم به زنجیره غذایی نیز قابل ملاحظه است. با توجه به اهمیت سلامتی کودکان و خطرات جدی سموم آفلاتوکسین بررسی پودرهای غذایی بچه غنچه و مامانا از نظر آلودگی به این سموم مورد توجه گرفت. برای این منظور از چندین داروخانه در سطح شهر شیراز 14 نمونه از غذای بچه مامانا (5 غله همراه با شیر) و 15 نمونه از غذای بچه غنچه گندمین همراه با شیر خریداری شد. جهت بررسی آلودگی و تعیین میزان آفلاتوکسین های موجود در نمونه ها مطابق روش استاندارد AOAC، عمل استخراج به روش CB، جداسازی و تعیین مقدار به روش TLC- Scanner صورت گرفت. نتایج نشان داد که 2 نمونه از 14 نمونه مامانا و 2 نمونه از 15 نمونه غنچه به سموم آفلاتوکسین B1 و B2 آلوده بودند (<2ppm). اگر چه این مقدار زیر حد مجاز آلودگی برای آفلاتوکسین WHO میباشد و بی خطر میتوان در نظر گرفته شوند ولی چون مصرف کنندگان کودکان میباشند حائز اهمیت میباشد.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 767

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    59
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    221-226
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1619
  • دانلود: 

    257
چکیده: 

هدف: شناسایی قارچهای توکسین زا و غیر توکسین زای جیره های غذایی تحت مطالعه.طرح: مطالعه آزمایشگاهی.نمونه ها: تعداد نوزده نمونه جیره غذایی از قبیل ذرت، جو، سیلو، کنسانتره، پودر و چربی و ...روش: بر اساس تکنیکهای استاندارد آزمایشگاهی پس از آماده سازی، نمونه ها بر روی محیط های کشت سابورو و گلوکز آگار حاوی کلرامفنیکل، پوتیتوگلوکزآگار، چاپکس داکس آگار و رزبنگال آگار به دو روش خطی و تلقیحی کشت داده شدند. تحلیل آماری: بر اساس آزمونهای تی و مربع کای.نتایج: بر اساس اطلاعات به دست آمده از نتایج کشت، گونه های آسپرژیلوس (63.2 درصد)، پنی سیلیوم(36.8)، موکور(31.6 درصد) و کلادوسپوریوم (26.3 درصد) به ترتیب فراوانترین قارچهای جدا شده از جیره های تحت آزمایش بودند. فراوانترین تعداد کلنی ها، توسط فوزاریوم (118 کلنی) در جیره های سیلو و کنسانتره ایجاد شده بود. گونه های جنس آسپرژیلوس عبارت بودند از آسپرژیلوس فومیگاتوس (18.5 درصد)، آسپرژیلوس فلاووس (35.9 درصد)، آسپرژیلوس نیجر (25.9 درصد) و گونه های شناسایی نشده آسپرژیلوس ( 29.6درصد). بر اساس آزمونهای آماری اختلاف معنی داری بین فراوانی گونه های آسپرژیلوس جدا شده با قارچهای دیگر مشاهده گردید (P<0.05). همچنین اختلاف معنی داری بین جداسازی گونه های توکسین زای احتمالی و غیر توکسین زا مشاهده گردید بدین معنی که گونه های توکسین زا، حضور معنی دار تری (P<0.001)  را در این بررسی نشان می دهند.نتیجه گیری: با توجه به حضور قارچهای توکسین زا در جیره های غذایی تحت مطالعه، باید برنامه ریزی مدونی برای شناسایی قارچهای موجود در جیره های مختلف دامی در مراکز تولید نمود تا پس از شناسایی قارچهای توکسین زا و توکسین های حاصله، برنامه و دستور العمل هایی را جهت کنترل قارچهای مذکور در جیره ها تدوین نمود.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1619

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 257 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    4 (پی آیند61) در امور دام و آبزیان
  • صفحات: 

    65-69
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1057
  • دانلود: 

    433
چکیده: 

در این تحقیق روش جدید HPLC با استفاده از خالص سازی از ستونهای ایمونوافینیتی و مشتق سازی پس ستون الکتروشیمیایی و نهایتا تشخیص با آشکارگر فلورسانس جهت تعیین مقدار باقیمانده آفلاتوکسین در عضله میگو استفاده شد. میگوی یکنواخت شده به وسیله مخلوط آب و متانول (%80  V/V) عصاره گیری شد و چربی این عصاره توسط هگزان جدا گردید. این عصاره با آب رقیق گردید و از ستون مناسب عبور داده شد. آفلاتوکسین ها متعاقبا از ستون های ایمونوافینیتی خارج شده و توسط HPLC با آشکارگر فلورسنانس اندازه گیری شدند. توسط میزان بازیافت آفلاتوکسین در بافت هایی که به طور مستقیم در سطوح 20 ،10 ،5 ،2.5 ،1.25 ppb غنی سازی شده بودند %86 بود (محدوده بین 78.8 تا %112) انحراف معیار نسبی داخل آزمایشگاهی کمتر از %16.6 بود (محدوده 3.4 تا %16.6) . نمونه میگوی پرورشی از استانهای جنوبی ایران انتخاب و از نظر حضور آفلاتوکسین های گروههای B,G مورد آزمایش قرار گرفتند، آفلاتوکسین B1 تنها در یک نمونه به میزان 1.71ngg تشخیص داده شد. این میزان بسیار کم، خطر قابل چشم پوشی را برای سلامت انسانها می تواند در پی داشته باشد.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1057

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 433 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    8
تعامل: 
  • بازدید: 

    516
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

T-2 toxin، یک مایکوتوکسین تریکوتسنی، از جمله سمی ترین ترکیباتی می باشد که توسط قارچ ها بویژه گونه فوزاریوم تولید می شوند. آلودگی غلاتی مانند جو، گندم، برنج و ذرت با مایکوتوکسین های فوزاریومی در سرتاسر دنیا گزارش شده است.در این مطالعه از مدل کبد پرفیوز شده موش صحرایی استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که T-2 toxin باعث تغییراتی در مشخصه های بیوشیمیایی و مورفولوژی در مدل کبد پرفیوز شده موش صحرایی می گردد. نتایج نشان می دهد T-2 toxin موجب افزایش معنی دار فعالیت آنزیم های آمینوترانسفراز در مقایسه با گروه کنترل شده است (p<0.01 وp<0.05). همچنین T-2 toxin باعث افزایش معنی دار در میزان فعالیت آنزیم کربوکسیل استراز کبدی شد (p<0.001). در این مطالعه نشان داده شد T-2 toxin باعث افزایش معنی داری در میزان پراکسیداسیون لیپیدی در مقایسه با گروه کنترل گردیده است (p<0.001). از طرفی ذخایر گلوتاتیون هم در کبد و هم در ترشح صفراوی بطرز معنی داری در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته اند (بترتیب، p<0.01 و p<0.05). میزان TBARs (عوامل واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید) به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی بعد از دو ساعت پرفیوژن با T-2 toxin به حدود شش برابر (در دوز 21 پیکومول در لیتر) و هفت برابر (در دوزهای 9 و 43 پیکومول در لیتر) میزان آن در گروه کنترل رسید (p<0.001). مطالعات هیستوپاتولوژی در این تحقیق نشان داد T-2 toxin بعد از 2 ساعت پرفیوژن در روندی تقریبا وابسته به دوز باعث تغییرات مورفولوژی در کبد شامل: افزایش اتساع، آماس هپاتوسیت ها، التهاب و نکروز بافتی شده است. گلوتاتیون و پراکسیداسیون لیپیدی هر دو شاخص های حساسی برای استرس اکسیداتیو می باشند. شاخص TBARs بعد از دو ساعت در معرض قرار دادن کبد با T-2 toxin در سیستم پرفیوژن به بالاترین میزان خود رسید.

شاخص‌های تعامل:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 516

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0
litScript
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button