آرد ماهی از عوامل پروتیینی حیوانی(APF) محسوب می شوند این جیره حیوانی تسریع کننده رشد در دام و طیور و ماهیان است و سرشار از پروتیین و اسیدهای آمینه متعادل، مقادیر کافی انرژی و مواد معدنی و همچنین ویتامین هایA, D, E و گروهB به خصوصB12 می باشد اسپور کپکها به میزان وسیعی در محیط پراکنده است مایکوتوکسین ها ترکیبات ثانویه سوخت و ساز کپک- ها هستند و دارای خواص سمی می باشد در موجود زنده حساس مسمومیت های حاد، زیر حاد و مزمن ایجاد می کند که گاهی به بروز سرطان منجر می گردد. 75 نمونه آرد ماهی از کارخانجات تولید کننده آرد ماهی استان گیلان نمونه برداری گردید روش کار بر پایه استاندارد کشت و شمارش قارچ ها در مواد غذایی انجام گردید از قارچها توکسیژنیک در آرد ماهی جنسهای آسپروژیلوس، فوزاریوم و پنی سیلیوم شناسایی شدند. قارچ ها از طریق عوامل محیطی در مراحل انتقال عمل آوری و انبار به فرآورده منتقل می گردد این آلودگی باعث برهم زدن سلامت انسان، کاهش مواد غذایی مورد استفاده، چه از راه مستقیم و چه از راه غیر مستقیم با کاهش منابع پروتیین حیوانی مورد مصرف می باشد.