بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

چگونه از رد مقاله توسط سردبیر جلوگیری کنیم (قسمت سوم)


در قسمت سوم چگونه از رد مقاله توسط سردبیر جلوگیری کنیم، سراغ یکی دیگر از سردبیران و نظر او در مورد رد مقاله توسط سردبیر خواهیم رفت.

در قسمت قبلی سلسله پست‌های چگونه از رد مقاله توسط سردبیر جلوگیری کنیم، نظر پروفسور Christy M.K. Cheung، سردبیر مجله Internet Research را بررسی کردیم. در قسمت سوم چگونه از رد مقاله توسط سردبیر جلوگیری کنیم، سراغ یکی دیگر از سردبیران و نظر او در مورد رد مقاله توسط سردبیر خواهیم رفت.

پروفسور Kieran Conboy، سردبیر مجله European Journal of Information Systems نیز توصیه‌هایی برای جلوگیری از رد مقاله توسط سردبیر ارائه کرده است. مجله European Journal of Information Systems از سال 1999 در پایگاه اسکوپوس نمایه می‌شود. این مجله با شاخص SJR، 2.201 در چارک رتبه‌بندی اول حوزه موضوعی خود قرار دارد. در ادامه به دلایلی که پروفسور Kieran Conboy متخصص سیستم‌های اطلاعاتی کسب‌وکار، برای رد مقاله پرداخته می‌شود.

برای دریافت آخرین‌های بلاگ و کارگاه‌های مرکز اطلاعات علمی در خبرنامه عضو شوید.

1.فقط یک داستان شرح دهید.

پروفسور Kieran Conboy دلایل خود را برای رد مقاله توسط سردبیر در سه مورد این‌چنین توضیح داده است: واضح است که هر مجله دارای خط‌مشی خاص خود برای انتشار است. برخی از سردبیران با مقالات مربوط بهروش‌ها یا تئوری‌ها، برخی با فنّاوری یا محتواهای مطالعه شده و برخی با مشارکتی که شما انجام دادید هیجان‌زده می‌شوند.

شما امیدوارید که سردبیر متعادلی داشته باشید و در مورد رد مقالاتی که استانداردهای غیرعادی بالایی را طبق معیارهای انتخابی خود تعیین می‌کنند ، برخورد نداشته باشید. بااین‌وجود، متوجه شده‌ام که معمولاً نگارش بد بخش خاصی که باعث از رد مقاله توسط سردبیر نخواهد شد. سردبیران مجله معمولاً افراد خوش‌بینی هستند و اگر داستان مقاله شما خوب باشد، تمایل دارند که بخش ضعیف مقاله را نادیده بگیرند و آن را دوباره برای اصلاح مجدد به نویسنده ارسال کنند. رد مقاله توسط سردبیر زمانی اتفاق می‌افتد که داستان مقاله شما قوی و واضح نیست و مقاله به‌صورت یک کل منسجم نیست. اهداف ممکن است بسیار واضح و باانگیزه، روش قوی و یافته‌ها بسیار چشمگیر باشد. متأسفانه، زمانی که روش به هدف پاسخ نمی‌دهد و سهم بیان‌شده به‌طور منطقی از اهداف، نظریه یا روش بیان‌شده سرچشمه نمی‌گیرد، نتیجه معمولاً منفی است و منجر به رد مقاله می‌شود. برای سردبیر مجله واقع ناراحت‌کننده است که هیچ‌کدام از بخش‌های مقاله به‌اندازه کافی قوی نباشند. بنابراین، وقتی‌که مقاله می‌نویسید فقط یک داستان قوی و خوب را از ابتدا تا انتها تعریف کنید.

2.هدف داستان مقاله‌تان را برای مخاطبان بازگو کنید

دانشگاهیان مانند یک قبیله فکر می‌کنند و عمل می‌کنند و به افراد قبیله خود علاقه دارند. بنابراین هرآن چه که مربوط به قبیله خود است دوست دارند. من همیشه از تأثیر ویراستاران بر طول بخش‌های مختلف مقاله، وزن دهی تئوری‌ها در مقابل مولفه های تجربی و حتی سبک و فرمت بندی مقاله بر تصمیم سردبیران مجله شگفت‌زده شده‌ام. واقع نگران هر چیزی که منجر به ایجاد محتوای همگن و یکسان در مجله شود، نگران هستم. این خیلی بد و ناخوشایند است که همه‌ی مقالات الگوی یکسانی داشته باشند، اما من این‌طور فکر می‌کنم. نباید اجازه داد که ظاهر و احساس محتوای یک مجله بر تصمیمات اساسی سردبیر در مورد طراحی تحقیق تأثیر بگذارد. هدف از نگارش مقاله باید منجر به تحقیق خوبی شود، نه اینکه فقط نیازهای مجله را برای چاپ مقاله پاسخ دهد. بنابراین، پیشنهاد می‌کنم که مخاطبان مجله‌ای که می‌خواهید مقاله را ارسال کنید بشناسید تا مجله هدف را راحت‌تر انتخاب کنید. توضیح دهید که چگونه مقاله شما با اهداف مجله هم‌خوانی دارد. اگر مقاله با اهداف مجله مرتبط نباشد که لزوماً ازنظر این سردبیر چیز بدی نیست، درواقع فکر می‌کنم می‌تواند عالی باشد. بااین‌حال، اگر اهداف مجله با مقاله متفاوت بود، مهم است که به سردبیر توضیح دهید که چگونه و چرا متفاوت است و چگونه انتشار تحقیق شما ارزش، سهم و تنوع مجله را افزایش می‌دهد. در غیر این صورت ریسک عدم پذیرش و رد مقاله توسط مجله زیاد است.

3.ساختن داستان و سهم خود در انتشار دانش را توضیح دهید.

پژوهش‌های سیستم‌های اطلاعاتی به عنوان یک حوزه موضوعی باید هدفش سوق دادن جامعه به دنیایی خارج از آسایش معمول و روال زندگی روزمره باشد، تا تفکر خلاق و بینش مشابه کسانی را که قبل از اختراع آن به آتش فکر می کردند، فعال کند (Conboy, 2019). البته این چالش آسانی است که نویسندگان را به چالش کشید تا فاصله بین تشخیص شکاف ساده و تحقیقات تدریجی را انجام دهند و تحقیقاتی را انجام دهند که جهش‌های اساسی را ایجاد کند. درواقع، واقعیت این است که برای ایجاد یک جامعه تحقیقاتی موفق، انجام انواع مطالعات از مطالعات کوچک و افزایشی گرفته تا مطالعات بزرگ و مطالعات نوآورانه، لازم است. دلیل اینکه بیشتر مقالات با عدم پذیرش مواجه می‌شوند این نیست که مقالات ارسالی خیلی کوتاه یا خیلی بلند نوشته‌شده است، بلکه دلیل رد مقاله توسط سردبیر این است که مقاله سهم کمتری در اشاعه دانش داشته است. گاهی اوقات انتزاع و انگیزه ما را به این باور می‌رساند که این مطالعه آنچه در حال حاضر درست می‌دانیم تغییر می‌کند، اما سپس سهم بعدی آن‌طور که در ابتدا اشاره می‌شود چشمگیر نیست. برخی از موارد، مطالعاتی که از ابتدا پیش‌پاافتاده و فاقد تازگی به نظر می‌رسد در همان ابتدا باعث دلسردی سردبیر مجله می‌شود و سردبیر مجله همان موقع مقاله را رد می‌کند.

 

منبع:

Dwivedi, Y. K., Hughes, L., Cheung, C. M. K., Conboy, K., Duan, Y., Dubey, R., Janssen, M., Jones, P., Sigala, M., & Viglia, G. (2022). Editorial: How to develop a quality research article and avoid a journal desk rejection. International Journal of Information Management, 62, 102426. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.ijinfomgt.2021.102426

لینک کوتاه

لینک کوتاه

پست های مرتبط

آموزش نگارش مقاله نویسی پژوهشی

تاریخ: 1401/01/14

بازدید: 8861

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

چرا مقاله می نویسیم ، اگر شما در مورد موضوعی نظری دارید که می خواهید دیگران از آن با خبر شوند یا بعد از انجام هر کار پژوهشی مثل پایان نامه ، طرح تحقیقاتی و غیره .

مدرس

@ins

با نمایه مجلات دسترسی آزاد DOAJ آشنا شویم

تاریخ: 1398/05/30

بازدید: 8869

1398

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

Directory of Open Access Journals

مدرس

@ins

چگونه مقاله علمی بنویسیم (قسمت ششم)

تاریخ: 1401/11/02

بازدید: 234

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه

در سلسله پست های چگونه مقاله علمی بنویسیم، به راهنمای گام به گام نگارش مقاله پرداختیم. این پست قسمت آخر است.

مدرس

@ins

شناسایی همایش های معتبر علوم کامپیوتر

تاریخ: 1401/09/30

بازدید: 697

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

رتبه بندی همایش های علوم کامپیوتر

مدرس

@ins

چگونه برای مقالات نمودار مناسب بسازیم

تاریخ: 1401/07/17

بازدید: 1654

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

چگونه نمودارهای جذاب و مفیدی برای مقالات ایجاد کنیم تا مخاطب داستان مقاله ما را بداند.

مدرس

@ins

ارزیابی تاثیر تحقیقاتی

تاریخ: 1401/05/26

بازدید: 1639

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

اثرگذاری پژوهش درتعریف یعنی میزان خوانده‌شدن پژوهش علمی وبکارگیری نتایج آن‌در جامعه

مدرس

@ins

پایگاه داده رایگان برای جستجو و آنالیز پروانه‌های ثبت اختراع و مقالات : قسمت دوم

تاریخ: 1401/08/10

بازدید: 991

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

دسترسی آزاد به مقالات علمی در سال‌های اخیر رواج یافته است.

مدرس

@ins

اضافه کردن چند نام به پروفایل گوگل اسکالر

تاریخ: 1401/05/30

بازدید: 1208

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

معمولا محققان از چند نام برای معرفی خود استفاده می‌کنند و در مقالات مختلف خود از نام های متفاوت استفاده می‌کنند.

مدرس

@ins

با استفاده از افزونه مترجم گوگل به راحتی ترجمه کنید

تاریخ: 1400/09/27

بازدید: 57531

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مترجم گوگل مترجم چند زبانه ماشینی است که توسط شرکت گوگل طراحی شده است تا متن ها ، اسناد و وب سایت ها را از زبانی به زبان دیگر ترجمه کند .

مدرس

@ins

چگونه برای مقالات نمودار مناسب بسازیم: قسمت چهارم

تاریخ: 1401/07/23

بازدید: 571

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

ساخت نمودار مناسب در مقالات علمی بسیار مهم است. داشتن نمودار مناسب باعث ترغیب خواننده به مقاله می‌شود.

مدرس

@ins