بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

چگونه از رد مقاله توسط سردبیر جلوگیری کنیم (قسمت اول)


desk rejection چیست ؟

چگونه یک مقاله علمی باکیفیت بنویسیم و از رد مقاله توسط سردبیر جلوگیری کنیم؟

رد مقاله توسط سردبیر به رد میز یا desk rejection معروف است. رد مقاله توسط سردبیر، معمولاً توسط سردبیر مجله یا یکی از اعضای اصلی هیات تحریریه مجله انجام می‌شود. فقط مقالاتی برای داوری ارسال می‌شوند که ازنظر سردبیر تائید شدند و سردبیر از تازگی و مناسب بودن آن برای انتشار مطمئن بوده است. بعد از ارسال مقاله به داوران، فرآیند  داوری آغاز می‌شود.

وقتی محقق با پیام رد توسط سردبیر مواجه می‌شود حس ناامیدی دارد به دلیل اینکه ممکن است انتظارات زیادی از مقاله ارسالی خود به مجله داشته باشد. رد مقاله توسط سردبیر، به همان اندازه که برای نویسنده دردناک است می‌تواند برای مجله نیز باشد. به این دلیل که سردبیر با تعداد زیادی از مقالات مواجه می‌شود که نتوانسته‌اند ازنظر کیفی، دامنه موضوعی مجله و ارتباط با مجله متناسب باشند و به‌این‌ترتیب حجم رد مقاله توسط سردبیر زیاد شده و نرخ پذیرش مجله کاهش می‌یابد.

مقالات دریافتی به مجلات هسته بخصوص از کشورهایی مثل هند، برزیل و چین افزایش‌یافته و به همین دلیل، تعداد مقالات رد شده توسط سردبیر نیز افزایش‌یافته است. به دلیل اینکه سطح مقالات دریافتی از این کشورها پایین‌تر از سایر مقالاتی است که قبلاً در یک مجله هسته چاپ‌شده و به همین دلیل تعداد مقالات رد شده‌ توسط سردبیر نیز افزایش‌یافته است.

برای دریافت آخرین‌های بلاگ در خبرنامه عضو شوید.

فرایند داوری و پذیرش مقاله در مجله، به کمک و تخصص مجموعه محدود از کارشناسان موضوعی خبره دانشگاهی، که خدمات خود را به‌طور داوطلبانه و با حسن نیت به مجلات خاص ارائه می‌دهند، نیاز دارد. معمولاً هر مجله به حداقل سه یا بیشتر از سه داور نیاز دارد، که هرکدام از این داوران نظرات خود را به‌صورت جداگانه در مورد مقاله ارسالی ارائه می‌دهند.

بنابراین، سردبیران مجله حداقل به پنج‌تا ده داور نیاز دارند تا تأخیر زیادی در فرآیند داوری مجله به وجود نیاید و نویسنده از طولانی شدن فرآیند داوری خسته نشود. علاوه بر این، درصورتی‌که سردبیر مجله بدون بررسی اولیه، مقاله را به داوران ارسال کند، باعث می‌شود تا وقت گران‌بهای داوران مجله گرفته شود و به‌جای ارسال مقاله باکیفیت پایین به داوران موجب اتلاف وقت و دلسردی آن‌ها شود.

همین تفکر باعث شده تا رد مقاله توسط سردبیر بین 20 تا 50 درصد افزایش یابد. آنچه واضح است، این است که بین اهداف و انتظارات نویسندگان و الزامات ویراستاران مجله شکاف زیادی وجود دارد. این سلسله از پست‌های چگونه از رد مقاله توسط سردبیر جلوگیری کنیم، به‌منظور پر کردن شکاف بین دیدگاه نویسنده و سردبیر مجله نگارش شده و پیشنهاد‌هایی برای نویسندگان مقاله دارد تا از این مرحله از انتشار مقاله خود با موفقیت بگذرند. پیشنهاد‌هایی که در این سلسله از پست‌های مربوط به جلوگیری از رد مقاله توسط سردبیر نگارش شده، توسط نه نفر از سردبیران نگارش شده است و به دلایل اصلی رد مقاله توسط سردبیر می‌پردازد. امید است تا نویسندگان مقالات قبل از ارسال مقاله خود به مجلات، به‌خصوص مجلات بین‌المللی، این نکات را رعایت کنند.

چگونه از رد مقاله توسط سردبیر جلوگیری کنیم (قسمت دوم)

 

منبع:

Dwivedi, Y. K., Hughes, L., Cheung, C. M. K., Conboy, K., Duan, Y., Dubey, R., Janssen, M., Jones, P., Sigala, M., & Viglia, G. (2022). Editorial: How to develop a quality research article and avoid a journal desk rejection. International Journal of Information Management, 62, 102426. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/j.ijinfomgt.2021.102426

 

لینک کوتاه

لینک کوتاه

پست های مرتبط

پابلونز : ابزاری رایگان برای رصد مقالات علمی از وب آو ساینس

تاریخ: 1398/07/24

بازدید: 33754

1398

زمان مطالعه: 5 دقیقه

رصد مقالات علمی از وب آو ساینس با publons

مدرس

@ins

چگونه برای مقالات نمودار مناسب بسازیم : قسمت سوم

تاریخ: 1401/07/20

بازدید: 1170

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

در این قسمت، سراغ نکاتی می‌رویم که در زمان ساخت نمودار مناسب باید به آن توجه کرد.

مدرس

@ins

تقسیم بندی انواع مقالات علمی

تاریخ: 1402/02/06

بازدید: 145

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

علم فقط در قالب مقاله منتشر نمی شود و مقاله فقط یکی از انواع مدارک علمی است.

مدرس

@ins

نگارش ساده مقاله چه فوایدی دارد و چگونه باید آن را انجام دهیم؟

تاریخ: 1401/05/05

بازدید: 3073

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

وقتی شما مقاله‌تان را منتشر می‌کنید نیازی به توضیح آنچه انجام دادید برای محققان و همکاران متخصص خود ندارید. اما مقاله شما برای افراد عامه نامفهوم است. پس باید چه کار کرد؟

مدرس

@ins

راهنما دریافت مجوز کپی‌رایت

تاریخ: 1401/11/19

بازدید: 235

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

واقعیت این است که وقتی نویسندگان مقاله خود را برای انتشار به مجله‌ای ارسال می‌کنند، مجله دارای قانون کپی‌رایت است.

مدرس

@ins

با استفاده از افزونه مترجم گوگل به راحتی ترجمه کنید

تاریخ: 1400/09/27

بازدید: 63105

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مترجم گوگل مترجم چند زبانه ماشینی است که توسط شرکت گوگل طراحی شده است تا متن ها ، اسناد و وب سایت ها را از زبانی به زبان دیگر ترجمه کند .

مدرس

@ins

پایگاه داده رایگان برای جستجو و آنالیز پروانه‌های ثبت اختراع و مقالات : قسمت دوم

تاریخ: 1401/08/10

بازدید: 1083

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

دسترسی آزاد به مقالات علمی در سال‌های اخیر رواج یافته است.

مدرس

@ins

چگونه بهترین مجله را برای انتشار مقاله انتخاب کنیم

تاریخ: 1401/06/21

بازدید: 5133

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه

انتخاب مجله مناسب برای مقاله، موضوع بسیار مهمی است .

مدرس

@ins

آشنایی با گزینه جدید شبکه اجتماعی ریسرچ‌گیت

تاریخ: 1398/12/14

بازدید: 5072

1398

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

مهارت و تجربه در ریسرچ گیت

مدرس

@ins

شناسایی همایش های معتبر علوم کامپیوتر

تاریخ: 1401/09/30

بازدید: 753

1401

زمان مطالعه: 3 دقیقه

رتبه بندی همایش های علوم کامپیوتر

مدرس

@ins