بناهای ساختمانی به واسطه نمای خود دیده شده و مورد توجه قرار میگیرند. بنابراین لازمه نهایی و تکمیل کننده احداث یک بنای ساختمانی، اجرای نمای آن است که قاعدتا بخشی از هزینه کل ساخت را به خود اختصاص میدهد. هزینه نمای ساختمان در مخارج تمام شده ساختمان تاثیر قابل توجهی دارد و اصولا به طور مستقیم بخشی از آن محاسبه خواهد شد.
-1.jpg)
عوامل موثر بر هزینه نمای ساختمان
نمای ساختمانی چیزی فراتر از ظاهر ساختمان است؛ در واقع در ایجاد و ساخت نما معیارهایی از جمله استحکام خارجی، اصول ایمنی، سبک معماری ساختمانی و... نیز تاثیرگذار هستند. بنابراین اهمیت طراحی و اجرای نمای ساختمانی به عنوان یکی از مراحل اصلی در فرآیند ساخت به شمار میرود.
در این که به منظور اجرای نمای ساختمان باید بودجه ویژهای را از ابتدای آغاز هر پروژه ساختمان سازی اختصاص داد، تردیدی وجود ندارد اما آنچه که مهمتر است، انتخاب یک نمای مناسب و با کیفیت است. در زمان پیادهسازی و اجرای نمای ساختمان، باید به فاکتورهایی توجه کرد تا بهترین انتخاب و پیادهسازی را انجام دهید. در ادامه مطلب مهمترین این فاکتورها را معرفی و بررسی خواهیم نمود.
عوامل محیطی
سازههای عمرانی و بناهای ساختمانی در اماکن گوناگون و با کاربریهای متفاوت احداث میشوند. تبعا ساختمانسازی در کلانشهرها به شکل انبوه و با تراکم بالا وجود دارد و همچنین در ایجاد نماها تنوع زیادی به چشم میخورد. در چنین شرایطی نمای متفاوت و متمایز ساختمان میتواند یک امتیاز برتری باشد. در محیطهای شهرهای کوچکتر و بعضا روستایی نیز هزینه نمای ساختمان بسته به شرایط اقلیمی و نوع سلیقه بومیان متفاوت خواهد بود.
کاربری ساختمان
هر سازهای با منظور خاصی ساخته و بهرهبرداری میشوند. سبک معماری و به تبع آن، نوع نمای به کار رفته در سازهها متاثر از کاربری و نحوه بهرهبرداری از آنها است. نوع و سبک نماها، تعیین کننده متریالهای سازنده هستند؛ بنابراین ماهیت و کاربری ساختمان، در میزان هزینه لازم برای نمای بیرونی و داخلی آن تاثیر دارد. عموما در ساختمانهای اداری شهرها از نماهای خارجی خشک مانند انواع نمای سرامیک خشک استفاده می شود، برای آشنایی با این نما می توانید به سایت آرمن طرح و نما مراجعه کنید. در ساختمانهای مسکونی طرحهای خارجی سنگی کلاسیک و مدرن به کار برده میشوند تا جلوه جالب و زیبا داشته باشند.
-2.jpg)
کیفیت نما
بحث کیفیت نمای ساختمانی مقولهای است که وابسته به کیفیت سبک، طرح، شیوه اجرا و متریالهای به کار گرفته شده در آن است. مهمترین عامل در کیفیت نما، کیفیت و نوع مواد سازنده هستند. به عنوان مثال در نمای سنگی یک ساختمان، نوع سنگ به کار رفته در آن، اولین معیار سنجش کیفیت و مقاومت آن در برابر فرسایندههای طبیعی در فصول مختلف سال خواهد بود؛ همچنین در کیفیت اجرای یک سبک یا طرح خاص نیز نقش تعیینکننده دارد. از این رو توصیه میشود اجرای نمای ساختمان توسط کادر متخصص انجام گیرد.
مدهای نمایی ساختمان
بازه زمانی ساخت و تکمیل فرآیند احداث ساختمان در انتخاب نوع، طرح و نحوه اجرای نمای ساختمان تاثیر زیادی خواهد داشت. در واقع زمان اجرا و پیادهسازی طرح نما در انتهای ساخت و تکمیل ساختمان است که در چنین موقعی باید به طرحهای مد معرفی شده و پرکاربرد در آن بازه زمانی توجه نمود. طبعا اجرای نما مطابق با سلیقه غالب عموم شهروندان تاثیر بسزایی در معرفی، فروش و اجاره ساختمان خواهد داشت.
قیمت و هزینه
میزان هزینه لازم برای اجرای یک نمای ساختمانی مستقیما در انتخاب آن تاثیرگذار است. بدون شک سازندگان با توجه به بودجهای که به منظور ساخت در دسترس دارند، نوع نمای اجرایی را انتخاب میکنند. نوسانات قیمت میتواند عامل متغیری باشد که بعضا به طور غیر منتظره در نظر افراد تغییر ایجاد میکند؛ بنابراین در انتها این شما هستید که با در نظر گرفتن تمام جوانب و برآورد هزینهها، طرح نمای مورد نظر خود را انتحاب میکنید.
تاثیر انواع نما بر قیمت ساختمان
نمای ساختمانی همانطور که در زیباسازی، استحکام بخشی و معرفی ماهیت ساختمان تاثیرگذار است، در تعیین میزان هزینه تمام شده ساخت و ساز نیز تاثیر قابل توجهی دارد؛ بنابراین بخش مهمی از هزینه نهایی ساختمان را اجرای طرح نمای آن به خود اختصاص میدهد که باعث تاثیر غیر مستقیم در ارزش گذاری و قیمت تمام شده ساختمان خواهد شد؛ در واقع شیوه تاثیر هزینه نماسازی در قیمت ساختمان، به شکل نسبتی خواهد بود. هرکدام از انواع مختلف طرح نماها نیز به میزان خاصی قیمت ساختمان را تحت تاثیر قرار میدهند.
نمای داخلی
نماهای داخلی بر روی فضاهای داخلی ساختمانها نظیر ادارات، دفاتر و اتاقها طراحی و اجرا میشوند. به طور کلی این نوع از نماها تاثیر کمتری نسبت به نماهای خارجی بر روی قیمت تمام شده ساختمان دارند. دلیل این موضوع در سهولت اجرا، متریالهای ارزانتر، مقدار متریالهای مصرفی کمتر و وجود تنوع بیشتر است. پارتیشنها از نمونههای مطرح و پر تقاضا در اجرای نمای داخلی هستند که میتوان به این موارد از انواع آن اشاره کرد:
-
پارتیشن شیشه سکوریتی
-
پارتیشن مگنئو
-
پارتیشن آلومینیومی
-
پارتیشنهای دو جداره
-
پارتیشنهای تک جداره
-
پارتیشن ام دی اف
-
پارتیشن فلزی و استیل
-
پارتیشنهای کرو و متحرک
-3.jpg)
نمای خارجی
نماهای خارجی عموما با مصرف حجم قابل توجهی از متریالهای مورد نیاز و با صرف وقت و هزینه بالای نصب و اجرا همراه هستند. مهمترین نمونههای این نوع نماها عبارتند از:
جمعبندی
اگر شما قصد اجرای یک نما برای ساختمان خود را دارید، میتوانید با اطمینان خاطر بر روی آن سرمایهگذاری کنید؛ چرا که در بازار املاک امروزی به نسبت میزان هزینه شما، ارزش و قیمت نهایی ساختمان شما یه طور تناسبی و بعضا تصاعدی بالا خواهد رفت و تقاضای آن نیز افزایش مییابد.