4 SID.ir | تحليل عوامل ضايعات شکستگي برنج در استان گيلان

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تحليل عوامل ضايعات شکستگي برنج در استان گيلان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی
 
چکیده: 

کاهش ضايعات شکستگي برنج از دغدغه هاي بخش شاليکاري استان گيلان است. به منظور شناسايي عوامل ضايعات شکستگي برنج سفيد در استان گيلان، تحقيقي به روش پيمايش توصيفي با شرکت 75 نفر از مديران واحدهاي شاليکوبي استان انجام گرفت. به منظور طراحي اوليه پرسش نامه، ابتدا از روش مصاحبه نيمه ساختارمند با 5 نفر از مديران مجرب کارگاه هاي شاليکوبي و 3 نفر از کارشناسان تبديل برنج در استان گيلان استفاده شد. پرسش نامه نهايي بر اساس نتايج مصاحبه و مرور منابع طراحي گرديد. عوامل ضايعات شکستگي برنج سفيد در قالب پنج گروه اصلي شامل عوامل زراعي محيطي، فني، دانشي مهارتي، اقتصادي و سياست گذاري دسته بندي شدند. به منظور رتبه بندي هر گروه عامل از شاخص نسبت تغييرات و جهت دسته بندي نهايي گروه ها از آزمون فريدمن استفاده شد. نتايج نشان داد که عوامل "رعايت زمان مناسب برداشت برنج"، "خرمنکوبي با خرمنکوب ها يا کمباين هاي نامناسب شالي"، "سطح مهارت مکانيک در اپراتوري خشک کن شلتوک"، "کمبود منابع مالي به منظور نوسازي و بهينه سازي کارخانه هاي برنجکوبي"، و "ارتقاء اطلاعات فني مديران کارگاه هاي برنجکوبي" به ترتيب مهمترين عوامل زراعي، فني، دانشي مهارتي، اقتصادي و سياست گذاري ضايعات شکستگي برنج سفيد در استان گيلان بودند. در اين راستا، حمايت مالي و آموزشي دولت از فعاليت هاي به زراعي کشاورزان شاليکار، ارتقاء دانش فني کاربران خرمنکوب ها و کمباين هاي برنج، اپراتورهاي کارگاه هاي برنجکوبي، و مديران کارگاه هاي شاليکوبي و پشتيباني از نوسازي و بهينه سازي تجهيزات خطوط تبديل برنج بعنوان راهکارهاي کاهش در جهت کاهش ضايعات شکستگي در استان گيلان مورد توصيه قرار گرفتتند. مقايسه نهايي گروه ها همچنين نشان داد که گروه عوامل اقتصادي در مجموع بيشترين تاثير را در بين عوامل مورد بررسي داشتند. بنابراين، به منظور کاهش ضايعات شکستگي برنج در استان گيلان، تقويت بنيه اقتصادي کشاورزان و مالکان کارگاه هاي شاليکوبي از طريق تدوين و اجراي سياست هاي حمايتي مورد تاکيد قرار گرفت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 184
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی