نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1388 , دوره  6 , شماره  1 ; از صفحه 97 تا صفحه 105 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير روش هاي مختلف آماده سازي و خشك كردن خورشيدي بر كيفيت برگه گوجه فرنگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
 
چکیده: 
به منظور افزايش راندمان حرارتي تجهيزات خورشيدي، دستگاه خشك كن خورشيدي قفسه اي با دو كلكتور در بخش تحقيقات فني و مهندسي مركز تحقيقات كشاورزي آذربايجان غربي طراحي و ساخته شد. اين دستگاه براي خشك كردن گوجه فرنگي مورد استفاده قرار گرفت. اين آزمايش در قالب طرح فاكتوريل كاملا تصادفي در دو فاكتور و چهار تكرار به اجرا درآمد. فاكتور اول روش آنزيم بري در سه سطح، بدون عمل تثبيت (شاهد)، فروبري در آبجوش به مدت 30 ثانيه و فروبري در آب نمك جوش 2.5 درصد به مدت 15 ثانيه و فاكتور دوم روش خشك كردن در دو سطح، روش سنتي آفتابي و خشك كن خورشيدي قفسه اي بود. درصد رطوبت، درصد ضايعات، قابليت جذب آب مجدد، رنگ و طعم و مزه برگه هاي گوجه فرنگي تعيين شد. نتايج نشان داد متوسط دماي داخل محفظه خشك كن در سال اول و دوم بترتيب درحدود 9.5 و 12.5 درجه سانتيگراد بيشتر از ميانگين حرارت محيط بود. نتايج حاصل از تعيين مقدار رطوبت گوجه فرنگي ها در سال اول حاكي است در زمان خشک شدن برابر، درصد رطوبت نمونه هاي خشك شده در خشك كن خورشيدي در حدود 25 درصد كمتر از نمونه هاي خشك شده در هواي آزاد است در حاليكه نتايج سال دوم نشان مي دهد اختلاف معني داري بين درصد رطوبت نمونه هاي خشك شده در هر دو روش وجود نداشت. همچنين گوجه فرنگي هاي تثبيت شده با آب نمك جوش 2.5 درصد داراي ضايعات کمتر، قابليت جذب آب بيشتر و رنگ و ظاهر بهتري بودند. درصد ضايعات در خشك كن خورشيدي نسبت به هواي آزاد حدود  40درصد كاهش يافته است. بنابر اين با توجه به نتايج طرح استفاده از آب نمک جوش 2.5 درصد براي تهيه برگه گوجه فرنگي پيشنهاد مي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

زمردی، ش.، و محمدی مزرعه، ح.، و خسروشاهی اصل، ا. (1388). بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی و خشک کردن خورشیدی بر کیفیت برگه گوجه فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران, 6(1), 97-105. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96250



Vancouver : کپی

زمردی شهین، محمدی مزرعه حسین، خسروشاهی اصل اصغر. بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی و خشک کردن خورشیدی بر کیفیت برگه گوجه فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1388 [cited 2022May18];6(1):97-105. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96250



IEEE : کپی

زمردی، ش.، محمدی مزرعه، ح.، خسروشاهی اصل، ا.، 1388. بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی و خشک کردن خورشیدی بر کیفیت برگه گوجه فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 6(1), pp.97-105. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96250.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 126 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی