نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1388 , دوره  6 , شماره  1 ; از صفحه 77 تا صفحه 83 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تركيبات مغذي و اسيدهاي چرب عضلات كپور معمولي (Cyprinus carpio) و كپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
 
چکیده: 
هدف از انجام مطالعه حاضر تعيين مواد مغذي و تركيبات اسيدهاي چرب بافت عضلاني ماهي كپور معمولي(Cyprinus carpio)  و كپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)، از گونه هاي پرورشي مورد استفاده در كشور بود. آناليز تقريبي نمونه ها نشان داد كه به جز رطوبت هيچ تفاوت معني داري در بين ساير شاخص هاي مورد مطالعه (پروتئين، چربي و خاكستر) وجود نداشت .(p>0.05) ميزان اسيدهاي چرب اشباع (SFA)، تك غير اشباع(MUFAs)  و چند غير اشباع (PUFAs) براي كپور معمولي 32.86، 39.43 و 24.13 درصد و براي كپور علفخوار34.06 ، 25.02 و 37.54 درصد مشاهده شد. در هر دو گونه ماهي مورد مطالعه اسيد پالمتيك و اسيد اولئيك به ترتيب فراوانترين اسيدهاي چرب اشباع و تك غير اشباع بودند و در بين اسيدهاي چرب چند غير اشباع اسيد لينولئيك در كپور معمولي و دوكوزاهگزانوئيك اسيد(DHA)  در كپور علفخوار فراوان ترين اسيدهاي چرب شناخته شده بودند. ميزان امگا 3 شناخته شده براي كپور معمولي8.6  درصد و براي كپور علفخوار 25.3 درصد بود. در كپور معمولي و علفخوار به ترتيب 1.33 و 2.55 درصد اسيد آراشيدونيك مشاهده گرديد. مقايسه ترکيب اسيد چرب دو ماهي مورد مطالعه حاكي از تفاوت معني دار بين اسيد هاي چرب دو ماهي به جز C 22:0 و SFA بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اجاق، س.، و رضایی، م.، و خرمگاه، م. (1388). بررسی ترکیبات مغذی و اسیدهای چرب عضلات کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella). علوم و صنایع غذایی ایران, 6(1), 77-83. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96248



Vancouver : کپی

اجاق سیدمهدی، رضایی مسعود، خرمگاه مهدی. بررسی ترکیبات مغذی و اسیدهای چرب عضلات کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella). علوم و صنایع غذایی ایران. 1388 [cited 2022May17];6(1):77-83. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96248



IEEE : کپی

اجاق، س.، رضایی، م.، خرمگاه، م.، 1388. بررسی ترکیبات مغذی و اسیدهای چرب عضلات کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella). علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 6(1), pp.77-83. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96248.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 136 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی