نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1388 , دوره  6 , شماره  1 ; از صفحه 45 تا صفحه 51 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير نوع بسته بندي و شرايط نگهداري بر پايداري رنگ كمپوت گيلاس (رقم گيلاس سياه مشهد)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پژوهشی افزودنیهای غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
رنگ از جمله عوامل مهم و تاثيرگذار در کيفيت ظاهري و بازارپسندي كمپوت گيلاس است که تا حد زيادي متاثر از نوع ماده بسته بندي مي باشد. در اين پژوهش تاثير دو نوع بسته بندي قوطي TP و كيسه انعطاف پذير در تغييرات رنگ كمپوت گيلاس تهيه شده از واريته گيلاس سياه مشهد مورد بررسي قرار گرفته است. کيسه انعطاف پذير مورد استفاده در آزمون داراي سه لايه پلي اتيلن (100m)، آلومينيوم فويل (9m) و پلي استر(12m)  بوده است. ساير متغيرها شامل دما در چهار سطح (4، 23، 35، 40 درجه سانتيگراد) و زمان در چهار سطح (زمان صفر، روزهاي 30، 60، 90 پس از توليد) بوده اند. آزمون رنگ سنجي به روش اسپکتروفوتومتري در طول موج 515 نانومتر انجام شد. نتايج تجزيه واريانس و مقايسه ميانگين ها با آزمون دانكن نشان داد که کمپوتهاي بسته بندي شده در كيسه هاي انعطاف پذير ميزان جذب بيشتري نسبت به کمپوت هاي بسته بندي شده در قوطي TP در سطح  a=%5داشتند (p<0.05) و استفاده از كيسه هاي انعطاف پذير سبب کيفيت رنگ بهتر کمپوت گيلاس گرديد. با افزايش دماي نگهداري ميزان جذب در نمونه ها به طور معني دار كاهش نشان داد. با استفاده از داده هاي حاصل از اندازه گيري تغييرات ميزان جذب نمونه ها در دماهاي مورد آزمون، مدل رگرسيون خطي جهت پيش بيني نحوه تغييرات رنگ كمپوت در دماهاي مختلف بدست آمد. همچنين ميزان جذب نمونه ها در زمان صفر (بلافاصله پس از توليد) در مقايسه با روزهاي 30، 60 و 90 پس از توليد کمتر بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسینی، ف.، و حبیبی نجفی، م.، و صداقت، ن. (1388). بررسی تاثیر نوع بسته بندی و شرایط نگهداری بر پایداری رنگ کمپوت گیلاس (رقم گیلاس سیاه مشهد). علوم و صنایع غذایی ایران, 6(1), 45-51. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96245



Vancouver : کپی

حسینی فرشته، حبیبی نجفی محمدباقر، صداقت ناصر. بررسی تاثیر نوع بسته بندی و شرایط نگهداری بر پایداری رنگ کمپوت گیلاس (رقم گیلاس سیاه مشهد). علوم و صنایع غذایی ایران. 1388 [cited 2022May18];6(1):45-51. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96245



IEEE : کپی

حسینی، ف.، حبیبی نجفی، م.، صداقت، ن.، 1388. بررسی تاثیر نوع بسته بندی و شرایط نگهداری بر پایداری رنگ کمپوت گیلاس (رقم گیلاس سیاه مشهد). علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 6(1), pp.45-51. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96245.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 173 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی