نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر محلول پاشي ساكاروز و اوره بر تشكيل ميوه در بادام

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
 
چکیده: 
ريزش ميوه پس از اتمام گلدهي به عنوان يك پديده فيزيولوژيكي در محصول بادام به شمار مي رود. ازت و ساكاروز از جمله ذخاير انرژي سلولي جهت رشد، توسعه و تشكيل ميوه مطلوب محسوب مي شوند. به منظور بررسي تاثير محلول پاشي اين تركيبات بر ميزان تشكيل ميوه بادام آزمايشي به صورت فاكتوريل بر پايه طرح كاملا تصادفي با 12 تيمار و سه تكرار بر روي رقم منقا در دو منطقه ايستگاه تحقيقات سهند و گرديان در دو سال 84-83 به اجرا درآمد. فاكتور A شامل سه سطح اوره (صفر، 1 و 2 درصد) و فاكتور B ساكاروز در چهار سطح (صفر، 2، 4 و 6 درصد) را شامل مي گرديد. در اين مطالعه درصد تشكيل ميوه اوليه و نهايي، ميزان ساكاروز محلول در ساقه و برگ، كارآيي فتوشيميايي و عملكرد محصول مورد ارزيابي قرار گرفت. بيشترين عملكرد و بالاترين درصد تشكيل ميوه اوليه بادام با محلول پاشي ساكاروز با غلظت 6 درصد و اوره با غلظت 2 درصد به دست آمد. درصد تشكيل ميوه اوليه در ايستگاه تحقيقات سهند بيشتر از منطقه گرديان بود همچنين در سال دوم آزمايش عملكرد، درصد تشكيل ميوه بيشتر از سال اول بدست آمد و غلظت ساكاروز محلول و ازت برگ در سال دوم بيشتر از سال اول بود. بالاترين درصد تشكيل ميوه نهايي بادام در صورت كاربرد توام ساكاروز با غلظت 6 درصد و اوره با غلظت 2 درصد حاصل شد. همچنين بيشترين كآرايي فتوشيميايي برگهاي بادام با كاربرد اوره با غلظت دو درصد اند ازه گيري شد. با افزايش سطوح ساكاروز غلظت آن در ساقه افزايش يافت. در حالي كه با محلول پاشي اوره از ميزان ساكاروز در ساقه و برگ كاسته شد و با افزايش اوره غلظت ازت به طور معني داري در برگ و ميوه بادام افزايش يافت. به نظر مي رسد محلول پاشي ازت و ساكاروز توانسته است قسمتي از انرژي مورد نياز براي مرحله بحراني تشكيل ميوه در زماني كه حداقل فتوسنتز و سطح سبز وجود دارد را فراهم نمايد .
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بای بوردی، ا.، و طباطبایی، س. (1387). اثر محلول پاشی ساکاروز و اوره بر تشکیل میوه در بادام . پژوهش و سازندگی, 21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی), 133-141. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96233



Vancouver : کپی

بای بوردی احمد، طباطبایی سیدجلال. اثر محلول پاشی ساکاروز و اوره بر تشکیل میوه در بادام . پژوهش و سازندگی. 1387 [cited 2022May18];21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی):133-141. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96233



IEEE : کپی

بای بوردی، ا.، طباطبایی، س.، 1387. اثر محلول پاشی ساکاروز و اوره بر تشکیل میوه در بادام . پژوهش و سازندگی, [online] 21(2 (پی آیند 79) در زراعت و باغبانی), pp.133-141. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=96233.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 517 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی