نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1387 , دوره  12 , شماره  3 ; از صفحه 161 تا صفحه 167 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ديدگاه بيماران مراجعه کننده با دردهاي اسکلتي- عضلاني و اثر انواع غذاها بر دردهايشان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه داخلی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: برخي از بيماران با دردهاي مزمن مدعي هستند مصرف بعضي از غذاها، دردهاي آنها را تحت تاثير قرار مي دهد و از طرفي اثرات ضد التهابي و ضددرد برخي از غذاها و به خصوص ميوه ها به اثبات رسيده است. هدف اين مطالعه، بررسي اثر مصرف انواع غذاها روي درد بوده است.روش کار: مطالعه از نوع توصيفي- تحليلي و به صورت منطقي بوده و جامعه هدف بيماران مراجعه کننده با دردهاي مزمن اسکلتي- عضلاني به کلينيک روماتولوژي شهرستان يزد بود. روش جمع آوري داده ها از طريق پرسشنامه و به صورت جداول داراي اطلاعات دموگرافيک بيماران و 97 ماده غذايي و تعيين نوع و ميزان اثر آنها بود. روش نمونه گيري به صورت ساده با تکميل پرسشنامه تا کامل شدن حجم نمونه (455 بيمار) ادامه يافت و تحليل آماري داده ها توسط نرم افزار SPSS-13 انجام شد.نتايج: از 455 بيمار شرکت کننده، 228 نفر (%50.10) اعتقاد داشتند که مصرف غذاها بر درد موثرند. سن بيماران با ميانگين 44.95 سال از 14 تا 81 سال بود. 263 بيمار (%57.8) درد مکانيکال، 164 (%36) درد التهابي و 28 نفر (%6.2) از ديگر انواع درد رنج مي بردند. در گروه فرآورده هاي گوشتي بيشتر بيماران گوشت گاو (%32.9 تشديد و %1.3 تسکين) و سوسيس و کالباس (%10.1 تشديد و %0.9 تسکين) را سبب تشديد دردشان مي دانستند. از ميوه ها خيار سبز (%31.6 تشديد و %4.4 تسکين)، هندوانه (%30.3 تشديد و %6.6 تسکين) و برخي ميوه هاي ترش مزه نيز سبب تشديد درد شده بودند. بيماران تمام مغزهاي آجيل از جمله انواع بادام، گردو، فندق و پسته را بيشتر سبب تسکين درد مي دانستند و در مورد گردو از همه بارزتر بود (%37.7 تسکين و %0.4 تشديد).نتيجه گيري: به نظر مي رسد امساک از برخي خوردني ها و آشاميدني ها مي توانند در کنترل بهتر دردهاي مزمن در بيماران انتخاب شده موثر باشند و معمولا اين غذاها در فرهنگ سنتي ما به عنوان غذاهاي سرد ناميده مي شوند. ديدگاه هاي بيماران در خصوص اثر عوامل غير دارويي بر درد، سرآغازي براي کار آزمايي هاي باليني و کشف نادانسته هاي بيشتري در اين زمينه مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اولیا، م.، و رهاوی، ر.، و ابریشم کار، م.، و سلیمانی، ح.، و اولیا، م. (1387). بررسی دیدگاه بیماران مراجعه کننده با دردهای اسکلتی- عضلانی و اثر انواع غذاها بر دردهایشان. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY), 12(3), 161-167. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90668



Vancouver : کپی

اولیا محمدباقر، رهاوی رضا، ابریشم کار محبوبه، سلیمانی حسین، اولیا محمدرضا. بررسی دیدگاه بیماران مراجعه کننده با دردهای اسکلتی- عضلانی و اثر انواع غذاها بر دردهایشان. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY). 1387 [cited 2022May17];12(3):161-167. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90668



IEEE : کپی

اولیا، م.، رهاوی، ر.، ابریشم کار، م.، سلیمانی، ح.، اولیا، م.، 1387. بررسی دیدگاه بیماران مراجعه کننده با دردهای اسکلتی- عضلانی و اثر انواع غذاها بر دردهایشان. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY), [online] 12(3), pp.161-167. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90668.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 124 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی