3 SID.ir | رابطه فاكتورهاي مادري و ميزان موفقيت شيردهي با شير مادر در مادران با نوزاد كم وزن
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

رابطه فاكتورهاي مادري و ميزان موفقيت شيردهي با شير مادر در مادران با نوزاد كم وزن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

مقدمه: از آنجايي كه شير مادر بهترين شير براي تغذيه نوزادان به خصوص نوزادان كم وزن مي باشد و سازمان هاي بين المللي پزشكي دنيا از جمله سازمان جهاني بهداشت توصيه بر تغذيه شيرخواران با شير مادر را دارد اين مطالعه با هدف بررسي اثر فاكتورهاي مادري بر ميزان موفقيت شيردهي مادران نوزاد كم وزن قبل از ترخيص از بيمارستان انجام شد.
روش كار: اين مطالعه توصيفي به مدت 9 ماه در سال 1379 در بخش مراقبت هاي ويژه نوزادان بيمارستان امام رضا (ع) مشهد، انجام شد. تعداد 100 مادر كه داراي نوزاد كم وزن بودند انتخاب شدند. اطلاعات فردي شامل: تعداد و نوع زايمان، فرزندان زنده، سن مادر، سطح تحصيلات، وضعيت اقتصادي- اجتماعي در پرسشنامه ثبت گرديد. به مادران آموزش هاي لازم تغذيه به وسيله پستان داده شد. كليه مادران به صورت شبانه روزي در بيمارستان بر بالين نوزاد خود حضور داشتند. در انتهاي مطالعه مادران از نظر موفقيت در شيردهي به نوزاد خود به دو گروه موفق و ناموفق تقسيم شدند و با يكديگر مقايسه گرديدند. اطلاعات جمع آوري شده توسط آمار توصيفي و جداول توزيع فراواني و SPSS پردازش گرديد.
نتايج: در اين مطالعه، 84% مادران موفق، 15% ناموفق و 1% حاضر به تغذيه با شير خود نشدند و سن مادر، تعداد فرزندان، نوع زايمان، سطح تحصيلات، به جز وضعيت اقتصادي نقشي در ميزان شيردهي نداشت.
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد كه 84% مادراني كه نوزاد كم وزن به دنيا مي آوردند موفق به شيردهي و 15% نوزاد خود را با كمك مادران ديگر تغذيه نمودند، 1% موفق به شيردهي نوزاد خود نشدند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 180
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی