5 SID.ir | اثر نيترات كلسيم بر الگوي الكتروفورزي پروتئين ها و ميزان پروتئين هاي محلول جوانه هاي برنج در شرايط شوري
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر نيترات كلسيم بر الگوي الكتروفورزي پروتئين ها و ميزان پروتئين هاي محلول جوانه هاي برنج در شرايط شوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين تحقيق به منظور ارزيابي تاثير كلسيم بر تغييرات الكتروفورزي پروتئين ها و ميزان پروتئين هاي محلول جوانه هاي برنج تحت شرايط شوري انجام گرفت. آزمايش به صورت فاكتوريل در قالب طرح كاملا تصادفي و در سه تكرار طراحي گرديد. تيمارها شامل سطوح مختلف نيترات كلسيم (صفر، 1، 5، 10 ميلي مولار و ماده كلات كننده كلسيم (EGTA) با غلظت 5 ميلي مولار)، سطح مختلف شوري (صفر، 50، 100، 150 ميلي مولار كلريد سديم) و دو رقم برنج (گرده و طارم) بود. پس از يك هفته ميزان پروتئين هاي محلول گياهچه و نيز الگوي cv [gook] الكتروفورزي آنها، درصد جواني زني، طول ريشه چي و ساقه چي مورد بررسي قرار گرفت. نتايج بدست آمده نشان داد كه شوري موجب تغيير الگوي الكتروفورزي پروتئين ها مي شود، اما تاثير نيترات كلسيم و EGTA  در غلظت هاي مختلف نمك، متفاوت است. همچنين مشخص شد كه با افزايش غلظت نمك تا سقف 100 ميلي مولار، ميزان پروتئين هاي محلول در گياهچه هر دو رقم كاهش يافت. ليكن در غلظت 150 ميلي مولار نمك ميزان پروتئين هاي محلول در گياهچه هر دو رقم افزايش يافت و تقريبا به حد شاهد رسيد. در تمام غلظت هاي نمك، ميزان پروتئين هاي محلول در گياهچه رقم گرده به طور معني داري (1%) بيشتر از مقدار آن در رقم طارم بود. تيمار نيترات كلسيم و EGTA در هر دو رقم به ترتيب سبب افزايش و كاهش ميزان پروتئين هاي محلول گرديد. در هر دو رقم با افزايش غلظت نمك، درصد جوانه زني، طول ريشه چي و ساقه چه كاهش معني داري يافت. تيمار نيترات كلسيم در هر دو رقم سبب افزايش درصد جوانه زني، طول ريشه چه و ساقه چه شد در صورتيكه ماده EGTA سبب تشديد اثرات شوري و كاهش درصد جوانه زني، طول ريشه چه و ساقه چه گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 93
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی