4 SID.ir | بررسي توليد و تعيين برخي ويژگيهاي آنزيم پروتئيناز آسپارتيك (رنت) از سويه هاي زيگوميست بومي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي توليد و تعيين برخي ويژگيهاي آنزيم پروتئيناز آسپارتيك (رنت) از سويه هاي زيگوميست بومي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

كپك هاي زيگوميست از منابع مختلف مثل خاك، هوا، كمپوست و پساب صنايع پنير سازي جدا و خالص شد و آزمايش كيفي هيدروليز كازئين با انتقال كپك ها بوسيله سيم پلاتين به محيط شير چربي گرفته جامد انجام گرفت. بمنظور توليد آنزيم پروتئيناز آسپارتيك، از بستر جامد (Solid - state fermentation = S.S.F) با حضور سبوس گندم و آب لوله كشي استفاده گرديد. پس از تلقيح تعداد معيني از اسپورهاي هر كپك به محيط هاي استريل فوق، در گرمخانه با دماي 27˚C و به مدت 72 ساعت صورت گرفت. پس از طي اين دوره، بافر سيترات با غلظت 0.1 مولار و pH=3.5 به ارلن هاي حاوي سبوس و كپك افزوده شده و در نهايت محتويات هر ارلن از طريق كاغذ واتمن شماره 1 صاف شدند. فعاليت پروتئولتيك آنزيم هاي توليد شده به روش اصلاح شده آنسون و با واحد min-1، U.ml-1 تعيين گرديد. قدرت لخته كنندگي نيز در مورد تك تك نمونه هاي آنزيمي با واحد سوكسله محاسبه و نسبت هاي لخته كنندگي به پروتئوليز نيز ثبت شد. بيشترين نسبت برابر 6859 بود كه متعلق به گونه موكور جداسازي شده از خاك است. آنزيم اين كپك در غلظت 1%  از سوبستراي كازئين اشباع گرديد و pH بهينه براي فعاليت آن 4.5 تعيين شد. آنزيم فوق الذكر تا دماي 60 درجه سانتيگراد از خود فعاليت نشان داد ولي از دماي 65˚C به بعد، به طور كامل غير فعال گرديد. PH مساوي 6.5 محيط كشت بيشترين نسبت لخته كنندگي به پروتئوليز و در pH=5 حداكثر قدرت لخته كنندگي آنزيم، مشاهده شد افزايش يون كلسيم مي تواند اين شاخصه آنزيم را تا حد قابل توجهي افزايش دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 111
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی