4 SID.ir | بررسي گوناگوني فنوتيپي در جدايه هاي Fusarium graminearum عامل بلايت فوزاريومي سنبله گندم و معرفي يك نشانگر ژنتيكي جديد براي اين گونه
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي گوناگوني فنوتيپي در جدايه هاي Fusarium graminearum عامل بلايت فوزاريومي سنبله گندم و معرفي يك نشانگر ژنتيكي جديد براي اين گونه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

تنوع فنوتيپ هاي بيوشيمايي 54 جدايه Fusarium graninearum عامل بلايت فوزاريومي سنبله گندم با استفاده از فعاليت آنزيم هاي(casein) pectiase, cellulose, lipase, fatty acid esterase, gelatinase, protease β-glucosidase  مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتايج حاصل جدايه ها در سطح تشابه 73 درصد در چهار گروه عمده قرار گرفتند. به علاوه يك نشانگر جديد ژنتيكي نيز براي اين گونه مورد برسي قرار گرفت. براي اين منظور يك بلوك ميسيليومي از هر جدايه به محيط حداقل (MM) حاوي يك گرم سلنات سديم و 0.1 گرم تائورين منتقل گرديدند. بعد از گذشت يك هفته، محيط هاي كشت، بطور روزانه و براي مدت دو هفته مورد بازبيني قرار گرفته، موتانتهاي مقاوم به سلنات (يك تركيب سمي آنالوگ سولفات) انتخاب شدند. اين موتانت ها در دو كلاس فنوتيپي A و B قرار گرفتند. در كلاس فنوتيپ A ميزان رشد پرگنه و درصد جوانه زني اسپورها در محيط حداقل حاوي سلنات سديم بالا بود، به گونه اي كه براي موتانتهاي بدست آمده درصد جواني زني ماكروكنيديوم ها بين 61 تا 91 درصد (با متوسط 67% ) و ميزان رشد پرگنه بعد از شش روز بين 18 تا 29 ميلي متر متغير بود. در كلاس فنوتيپي B درصد جوانه زني اسپورها پايين (كمتر از 34%) و ميزان رشد پرگنه موتانتها در همين مدت بين 4 تا 12 ميلي متر بود. موتانتهاي اين دو كلاس به كرمات مقاوم بودند. در اين تحقيق هيچ موتانتي براي كلاس C كه حساس به كرومات است بدست نيامد. اين اولين گزارش از ايجاد موتانتهاي مقاوم به سلنات با دو كلاس فنوتيپي A و B در قارچ F.graninearum مي باشد. نتايج حاصل گام مهمي در بكارگيري اين موتانتها جهت مطالعه ژنتيكي در قارچ F.graninearum محسوب مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 120
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی