1 SID.ir | تأثير مراحل مختلف بلوغ در برداشت بر عمر نگهداري ميوه خرمالو (Diospyros kaki L) در انبار
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تأثير مراحل مختلف بلوغ در برداشت بر عمر نگهداري ميوه خرمالو (Diospyros kaki L) در انبار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر مراحل مختلف بلوغ در برداشت بر عمر نگهداري ميوه خرمالو در انبار، پژوهش هاي طي سالهاي 1998 و 1999 انجام پذيرفت. ميوه خرمالو طي مراحل مختلف بلوغ در تاريخ هاي 16 اكتبر، 19 اكتبر، 4 نوامبر 1998 و اوّل اكتبر، 15 اكتبر و 29 اكتبر در سال 1999 برداشت گرديد. ميوه هاي در دماي 1±2 درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 95% براي مدّت 20 هفته نگهداري شدند. سفتي ميوه، ميزان اسيد قابل سنجش، تانن هاي محلول و ويتامين c به طور معني داري با پيشرفت بلوغ، كاهش و ph ، مواد جامد محلول (SSC) روند افزايش نشان داد. در طول مدّت نگهداري در انبار ، PH، SSC، درصد پوسيدگي و كاهش وزن در تمام مراحل برداشت، افزايش ولي اسيد قابل سنجش، سفتي ميوه، ويتامين C و تانن هاي محلول، روند كاهش داشت. كمترين كاهش وزن پس از 20 هفته نگهداري، در ميوه‌هاي اولين تاريخ برداشت در مقايسه با ديگر تاريخ هاي برداشت مشاهده شد. همچنين، شاخص هاي كيفيت ميوه از قبيل سفتي ميوه، SSC و ميزان ويتامين C در ميوه هايي كه در مراحل اوّليه بلوغ برداشت شده بودند (16 اكتبر) در مقايسه با ديگر تاريخ هاي برداشت برتري داشت. ولي در پايان دوره نگهداري در انبار، ميزان تانن محلول در ميوه هاي حاصل از اولين تاريخ برداشت به طور قابل توجهي بيشتر بود. به طور خلاصه به نظر مي رسد برداشت ميوه خرمالو در مراحل اوّليه بلوغ (SSC حدود 13% و سفتي ميوه حدود kg/cm2 15) بهترين مرحله برداشت به منظور كاهش ضايعات و افزايش نگهداري و كيفيت ميوه خرمالو است.
 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 173
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی