1 SID.ir | اثر مكمل آنزيمي بر قابليت هضم مواد مغذي جيره‌هاي حاوي گندم‌هاي با ويسكوزيته متفاوت و تريتيكاله در جوجه‌هاي گوشتي جوان
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر مكمل آنزيمي بر قابليت هضم مواد مغذي جيره‌هاي حاوي گندم‌هاي با ويسكوزيته متفاوت و تريتيكاله در جوجه‌هاي گوشتي جوان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
با هدف بررسي اثر آنزيم هاي تجزيه كننده پلي ساكاريدهاي غير نشاسته‌اي (NSP) محلول موجود در ديواره سلولي غلات بر روي قابليت بهره وري مواد مغذي، ارقام مختلفي از آنها تهيّه شده و ويسكوزيته آنها در آزمايشگاه تعيين گرديد. پس از انتخاب ارقام داراي بيشترين و كمترين مقدار ويسكوزيته آزمايشگاهي (فلات و قدس) از بين 7 رقم گندم، به منظور بررسي اثر مكمل آنزيمي بر انرژي قابل متابوليسم ظاهري تصحيح شده براي ازت (AMEn) و قابليت هضم مواد مغذي جيره‌‌هاي حاوي 60% از ارقام انتخاب شده، تريتيكاله و ذرت، آزمايشي با 2×4 با 6 تكرار در هر تيمار به اجرا درآمد. به دنبال تغذيه جوجه هاي آزمايشي با جيره هاي حاوي 0.3 % اكسيد كروم، جمع آوري نمونه‌هاي مدفوع در روزهاي 18 تا 21 صورت گرفت. AMEn همه جيره ها به جز جيره‌ حاوي ذرت تحت تأثير مكمل آنزيمي افزايش يافت. قابليت هضم ظاهري ليپيد (ALD) و كربوهيدرات (ACCD) همه جيره ها با لحاظ كردن آنزيم بهبود معني داري نشان داد. در جيره حاوي گندم فلات بهبودهاي مشاهده شده تحت تأثير مكمل آنزيمي در همه شاخص ها بيشترين مقدار را دارا بود. نتايج موجود نشان دهنده اثر مثبت مكمل آنزيمي بر قابليت هضم ظاهري مواد مغذي و AMEn جيره هاي آزمايشي و مخصوصا جيره هاي حاوي غلات با ويسكوزيته بالا (فلات و تريتيكاله) مي‌باشد.
 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 104
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی