برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  5 , شماره  3-4 ; از صفحه 104 تا صفحه 104 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه و بررسي خواص بيومكانيكي ميوه و خوشه پسته به منظور طراحي ماشين برداشت پسته

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
پيش از اقدام به طراحي و سپس ساخت هر ماشين برداشتي از جمله ماشين برداشت ميوه نياز است ابتدا خواص فيزيكي و بيومكانيكي درخت و ميوه آن مورد بررسي قرار گيرد. در مورد پسته نيز كه قصد، طراحي و ساخت ماشيني براي برداشت مكانيزه آن است لازم بود پاره‌اي از خواص بيومكانيكي شامل مقاومت كششي خمشي و پيچشي ميوه و همچنين خوشه مورد بررسي قرار گيرد. براي انجام آزمايشات صحرايي در جهت پيدا كردن مقاومت‌هاي مورد نظر درختان موجود باغي در رفسنجان انتخاب شدند. مقاومت هاي مربوط به ميوه با استفاده از نيروسنجي با دقت 0.2 ± نيوتن اندازه گيري و براي پيدا كردن اعداد مربوط به خوشه، علاوه بر استفاده از اين نيروسنج از نيروسنج ديگري با دقت يك نيوتن نيز استفاده شد. در تحقيقات آزمايشگاهي كه به دنبال بررسي‌هاي صحرايي فوق در آزمايشگاه مؤسسه تحقيقات پسته رفسنجان صورت گرفت سنجش ها با استفاده از ابزار اندازه گيري مجهز به لودسل و صفحه نمايش با دقت 0.01 ± نيوتن صورت گرفت. در طرح آماري كاملاً تصادفي كه براي تحقيق انتخاب شده بود از 18 رقم پسته هر يك در پنج تكرار استفاده شد. در اين طرح بالاترين مقادير مقاومت كششي، خمشي و پيچشي به ترتيب متعلق به خوشه ارقام بادامي راور، ممتاز تاج آبادي و ايتاليايي و در مقابل كمترين مقادير مقاومت‌هاي كششي، خمشي و پيچشي به ترتيب به خوشه ارقام قزويني، لوك و كله قوچي تعلق گرفتند. در مورد ميوه، ارقام كله قوچي، رضايي زودرس و خنجري دامغان به ترتيب بيشترين مقاومت‌هاي كششي، خمشي و پيچشي را دارا و كمترين مقاومت‌هاي سه گانه فوق به ميوه رقيم ايتاليايي تعلق يافت.
 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 174
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی