برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر ضد ميكروبي عصاره كلروفرمي سير بر مايكوباكتريوم توبركلوزيس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
 
چکیده: 

بيماري سل يكي از بيماريهاي كهنه و قديمي بشر است كه علي رغم كشف عامل آن و تهيه واكسن و داروهاي موثري چون ايزونيازيد ، ريفامپين و غيره هنوز يكي از معضلات بهداشتي است. در اين مطالعه فعاليت ضدميكروبي عصاره كلروفرمي سير (آليسين) بر روي سويه‌هاي مايكوباكتريوم توبركلوزيس مورد بررسي قرار گرفت.
به همين منظور از سويه استاندارد H37RV و جدايه‌هاي بيماران ريوي مراجعه كننده به مركز تحقيقات سل و بيماريهاي ريوي مسيح دانشوري تهران (سويه حساس به چهار دارو- سويه مقاوم به چهار دارو- سويه مقاوم به دو دارو و سويه مقاوم به يك دارو ) استفاده شد. فعاليت ضد ميكروبي در شرايط آزمايشگاهي به روش بررسي حداقل غلظت بازدارندگي عصاره كلروفرمي سير بر روي مايكوباكتريوم‌هاي مورد آزمايش سنجيده شد.
نتايج حاكي از آن بود كه رقت 1:128 يا غلظت 1 mg/ml عصاره كلروفرمي سير در محيط ميدل بروك ۷H10  آگار از رشد جدايه‌هاي مورد آزمايش و سويه استاندارد جلوگيري مي كند.
نتيجه نهائي اينكه عصاره كلروفرمي سير بر روي مايكوباكتريوم توبركلوزيس اثر مهاري دارد. بديهي است با توجه به روند روزافزون مقاومت دارويي و ايجاد سويه‌هاي مايكوباكتريوم توبركلوزيس مقاوم به دارو پيدايش داروي جديد ضد سل ، مي‌تواند گامي مثبت در جهت مهار اين بيماري باشد كه مستلزم تحقيقات بيشتر در شرايط invivo است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 161
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی