3 SID.ir | بررسي تاثير كلونيدين خوراكي در مدت زمان و عوارض ناشي از بي حسي نخاعي با ليدوكائين
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير كلونيدين خوراكي در مدت زمان و عوارض ناشي از بي حسي نخاعي با ليدوكائين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
 
چکیده: 
روشهاي مختلفي براي افزايش مدت زمان بي حسي نخاعي ابداع شده است كه يكي از آنها مصرف دارو بصورت خوراكي پيش از عمل مي باشد. اين مطالعه با هدف تعيين تاثير كلونيدين خوراكي در مدت زمان بي حسي نخاعي با ليدوكائين و تعيين عوارض ناشي از آن انجام گرفت.
اين پژوهش بصورت كارآزمايي باليني تصادفي شده كنترل دار و دو سوكور در بيماران مرد با سن 60-40 سال در بيمارستان مباشر و اكباتان همدان انجام شد. بيماران به دو گروه برابر مداخله و شاهد تقسيم شدند. به 20 نفر از آنها mg ۰.۲ كلونيدين خوراكي تجويز گرديد و به 20 نفر گروه شاهد نيز قرص پلاسبو داده شد. نتايج مدت زمان بي حسي نخاعي و عوارض پديد آمده آنها در پرسشنامه هاي مربوطه ثبت گرديد و اطلاعات بدست آمده از طريق نرم افزارهاي آماري تجزيه و تحليل شدند.
نتايج نشان داد كه بصورت معني داري طول زمان بي حسي نخاعي در گروه مداخله نسبت به شاهد حدود 11 دقيقه افزايش دارد (05/0> P)و عوارض بي حسي نخاعي در بيماران دريافت كننده كلونيدين نيز كاهش معني داري داشته است (05/0> P). نتيجه نهايي اينكه مصرف كلونيدين خوراكي پيش از بي حسي نخاعي مدت زمان بي حسي را افزايش مي دهد و باعث كاهش عوارض معمول ناشي از بي حسي نخاعي از قبيل هيپوتانسيون ، تهوع و استفراغ مي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 94
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی