3 SID.ir | بررسي فارماكوگنوزي دانه گياه كنجد
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي فارماكوگنوزي دانه گياه كنجد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده داروسازی، گروه فارماکوگنوزی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: گياه کنجد Sesamum indicum L. بومي جنوب غربي آسيا و آفريقا بوده و مصارف غذايي قابل توجهي دارد. روغن کنجد در درمان برخي بيماريها و نيز ساخت داروها مورد مصرف دارد.
روش کار: در اين مطالعه توصيفي، دانه کند از نظر ماکروسکوپي و پودر آن
از نظر ميکروسکوپي مورد آزمايش قرار گرفت که نتايج حاصله در قالب جداول توصيفي ارایه شده است.
نتايج: بسياري از شاخصهاي کمي و کيفي در دانه کنجد ايراني مشابه با
استانداردهاي جهاني مي باشد. آزمايشات فيتوشيميايي وجود آلکالوييد، گليکوزيد قلبي، ساپونين، تانن، آنتراکينون و فلاونوييد را در اين گياه تاييد نکرد اما وجود استرویيد، ليگنان، روغن ثابت، پروتیين، گم و موسيلاژ و کاتيونهاي آهن، کلسيم، پتاسيم و آنيون فسفر به اثبات رسيد. ميزان قابل توجهي روغن و پروتیين نيز از دانه کنجد استخراج گرديد. ميزان گم و موسيلاژ اين گياه به ترتيب 0.007% و 3.653% محاسبه شد و انديس هاي اسيدي، صابوني، يدي، پراکسيدي و جز غيرصابوني در مورد کنجد به ترتيب 0.25، 192.19، 108.37، 3.10 و 1.25% تعيين گرديد. هفت ترکيب ليگناني نيز با بررسي هاي TLC مورد شناسايي واقع گرديد.
نتيجه گيري: بسياري از شاخصهاي کمي و کيفي
در دانه کنجد ايراني مشابه با استانداردهاي جهاني مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 344
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی