3 SID.ir | بررسي تاثير چربي رژيم غذايي بر فاكتورهاي انعقادي افراد سالم
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير چربي رژيم غذايي بر فاكتورهاي انعقادي افراد سالم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده پزشکی - دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
 
چکیده: 

زمينه و هدف: غذاهاي سرشار از چربي ممكن است خطر لخته شدن خون وحملات قلبي را افزايش دهند، همچنين چربي زياد رژيم غذايي به نحو خطر ناكي عوامل انعقادي را افزايش مي دهد كه اين امر ممكن است خطر مرگ ناشي از بيماري هاي قلبي وحملات قلبي را بالا ببرد. هدف از اين مطالعه، بررسي تاثير چربي اشباع (كره) و غير اشباع (روغن آفتابگردان) رژيم غذايي بر عوامل انعقادي مانند فيبر ينوژن، فاكتور هفت و نيز زمان سيلان (Bleeding Time)، تري گليسريد و كلسترول سرم بود.
روش كار: اين بررسي يك كارآزمايي باليني است كه در دانشگاه علوم پزشكي اردبيل درسال 1381 بر روي 46 نفر مذكر با محدوده سني 28-18 سال انجام شد. اين افراد به دو گروه تقسيم شدند. به گروه اول روزانه 30 گرم كره وبه گروه دوم روزانه 30 گرم روغن آفتابگردان بمدت دو هفته داده شد. قبل از مصرف كره وروغن آفتابگردان و در انتهاي هفته اول ودوم نمونه خوني جهت آزمايش هاي فيبرينوژن، فاكتور هفت،كلسترول، زمان سيلان و تري گليسريد بعمل آمد. در طول انجام تحقيق ياد آمد خوراك 24 ساعته سه روز در هفتـه گـرفته شـد. داده هاي بدست آمده توسـط نرم افـزارSPSS و Food Processor مورد تجزيه وتحليل قرارگرفتند.
يافته ها : نتايـج نشان داد كه فاكتور هفت انعقادي در پايان هفتـه اول ودوم پـس از مصـرف كره افـزايش يافـت (p>0.05) ولي هيچ تغيير معني داري در ميزان فاكتور هفت بدنبال مصرف روغن آفتابگردان مشاهده نشد. BT در انتهاي هفته اول ودوم پس از مصرف كره كاهـش يافت كه كاهش BT در انتهاي هفته اول از نظـر آماري معنـي دار بود (p>0.05) ميزان BT در پايان هفته دوم بدنبال مصرف آفتابگردان افزايش معني داري را نشان داد(p>0.05) درگروه مصرف كننده كره ميزان فيبرينوژن خون درانتهاي هفته اول ودوم كاهش يافت (p>0.05) ولي در گروه مصرف كننده روغن آفتابگردان تغيير معني داري در ميزان فيبرينوژن سرم در انتهاي هفته اول و دوم مشاهده نشد. هيچ اختلاف معني داري در ميزان تري گليسريد وكلسترول سرم بدنبال مصرف كره مشاهده نشد ولي بدنبال مصرف روغن آفتابگردان كاهش معني داري در ميزان كلسترول خون در انتهاي هفته اول مشاهده شد(p>0.05)
نتيجه گيري: مصرف چربي اشباع (كره) در كوتاه مدت مي تواند برخي از عوامل انعقادي خون را تغيير دهد و مصرف روغن نباتي آفتابگردان ممكن است بتواند ميزان كلسترول خون را كاهش داده و سبب طولاني شدن زمان سيلان خون گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 185
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی