4 SID.ir | اثر تيمارهاي فيزيكي و شيميايي درعمر انبارداري پرتقال هاي والنسيا، مارس ارلي و محلي جيرفت
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر تيمارهاي فيزيكي و شيميايي درعمر انبارداري پرتقال هاي والنسيا، مارس ارلي و محلي جيرفت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان
 
چکیده: 

آثار تيمارهاي پوشش پلي اتلين، گرما درماني و قارچ کش تيابندازول برروي عمرانباري و فساد سه رقم پرتقال (والنسيا، مارس ارلي و محلي جيرفت) مورد بررسي قرارگرفت. ميوه ها پس از برداشت با تيمارهاي مذکور مورد آزمايش قرار گرفته و پس از انتقال به سردخانه در دماي 10 درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي 90-85 درصد به مدت سه ماه نگهداري شدند. تيمارها به سه تکرار و درقالب طرح کاملا تصادفي بررسي شدند. هرماه نيز ميزان اسيد قابل تيتراسيون، مواد جامد محلول(TSS)، ميزان کاهش وزن، فساد  و آزمون چشايي اندازه گيري شد نتايج اين تحقيق نشان داد که ميزان پوسيدگي، کاهش وزن و درصد کل مواد جامد محلول رقم هاي مختلف فوق در طول نگهداري درسردخانه افزايش يافت. تيمارهاي گرمادرماني و قارچ کش تيابندازول به تنهايي ميزان پوسيدگي ميوه ها را کاهش داده ولي قادر به حفظ کيفيت ميوه درطول مدت نگهداري نبودند، بطوريکه وزن ميوه هايي که در آنها از قارچ کش استفاده شده بود، درطول نگهداري بطور معني داري(درسطح 1%) کاهش يافت. تيمارهايي که در آنها از پوشش پلي اتيلن و گرمادرماني، پوشش پلي اتيلن و قارچ کش و همچنين پوشش پلي اتيلن، گرمادروني و قارچ کش استفاده شده بود علاوه بر اينکه سبب کاهش بيماريهاي پني سيليومي دررقم هاي پرتقال شدند، بلکه درجلوگيري از وزن و حفظ کيفيت محصول کاملا موثر بودند. درنهايت با درنظرگرفتن هزينه هاي نگهداري ارقام مذکور، استفاده ازتيمار مرکب پوشش پلي اتيلن و قارچ کش تيابندازول براي افزايش عمر نگهداري ارقام پرتقال توصيه شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 129
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی