5 SID.ir | بررسي تحمل به شوري و تنوع كروموزومي در كشت سلول چغندرقند
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تحمل به شوري و تنوع كروموزومي در كشت سلول چغندرقند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات چغندر قند کرج
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثرات محيط كشت حاوي تركيبات هورموني بر روي تغييرات فنوتيپي و كروموزومي بافت هاي كشت شده چغندرقند، آزمايش هايي در سطوح مختلف نمك طعام و نيز مطالعات سيتولوژيكي كالوس هاي حاصل از كشت تعليقي صورت گرفت. ابتدا هيپوكوتيل گياهچه هاي هفت روزه دو رگه زراعي ديپلوئيد، در محيط MS حاوي تركيبات هورموني كشت شده و كالوس توليد نمودند. دستجات سلولي و قطعات كالوس حاصل از آن بر روي محيط هاي PGoB با غلظت هاي متفاوت شوري (300-0 ميلي مولار نمك طعام) قرار گرفتند و رشد آنها بررسي شد. نتايج نشان داد كه كالوس حاصل از رگه مولتي ژرم نسبت به رگه منوژرم به غلظت هاي متفاوت نمك طعام به طور آشكار، تحمل بيشتري نشان مي دهد؛ به طوري كه با انتقال كالوس هاي رگه منوژرم و مولتي ژرم از محيط شاهد به محيط حاوي 200 ميلي مولار نمك طعام به ترتيب 15 و 75 درصد قطعات كالوس رشد نمودند. با انتقال كالوس رقم مولتي ژرم به محيط حاوي 100 ميلي مولار نمك طعام، كليه قطعات كالوس رشد خوبي داشتند. هم چنين در بين قطعات كالوس مربوط به هر تيمار نيز از نظر تحمل به شوري تنوع وجود داشت. در آزمايشي ديگر، تنوع سماكلوني در سطح كروموزوم سلول هاي كالوس حاصل از كشت تعليقي بررسي گرديد و حالاتي از پلي پلوئيدي و انيوپلوئيدي در بعضي سلولها مشخص گرديد. از اين رو، شناسائي و كنترل پديده تنوع سماكلوني در كشت سلول چغندرقند در جهت دلخواه براي انتخاب رگه هاي متحمل به شوري از اهميت ويژه اي برخوردار است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 138
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی