برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1383 , دوره  3 , شماره  11 ; از صفحه 42 تا صفحه 48 .
 
عنوان مقاله: 

اثر روغن فرار آويشن شيرازي بر روي زمان رشد تاخيري استافيلوكوك طلايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان بزرگمهرغربی، پلاک 97، پژوهشکده گیاهان دارویی - گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات روانپزشکی
 
چکیده: 

استفاده بيش از حد از نگهدارنده‌هاي غذايي شيميايي كه برخي از آنها مشكوك به اثرات سوء سرطان‌زايي و تراتوژنيك هستند و يا باقيمانده‌هاي سمي ايجاد مي‌نمايند، منجر به رويكرد قابل توجه توليدكنندگان مواد غذايي به جايگزيني نگهدارنده‌هاي شيميايي با انواع طبيعي مانند اسانس‌هاي گياهي در فرآورده‌هاي غذايي شده است. براي اثبات كاربرد اثرات نگهدارندگي (ضدميكروبي) انواع اسانس‌هاي گياهي، مطالعه اثرات آنها بر روي فاكتورهاي رشدي مختلف ميكروب‌هاي پاتوژن و عامل فساد غذايي در سيستم‌هاي مدل مختلف لازم و ضروري مي‌باشد. در اين مطالعه، زمان رشد تاخيري استافيلوکوک طلايي در ميزان تلقيح 105 cfu/ml در طي 43 روز (1032 ساعت) نگهداري در محيط آبگوشت قلب و مغز متأثر از غلظت‌هاي مختلف (صفر، 0.03 و 0.06 درصد) اسانس آويشن شيرازي در سه درجه حرارت (35، 25 و 15 درجه سانتي‌گراد) مورد بررسي قرار گرفت. زمان رشد تاخيري استافيلوکوک طلايي، به‌طور معني‌داري (p<0.05، آناليز واريانس) تحت تاثير غلظت‌هاي مختلف اسانس قرار گرفت. به‌طوري‌كه در غلظت صفر درصد اسانس در درجات حرارت 35، 25 و 15 درجه سانتي‌گراد به ترتيب 7.2، 15.3 و 84 ساعت بود. در حالي‌كه در غلظت 0.03 درصد به ترتيب 31.44، 84.96 و 451.92 ساعت و در غلظت 0.06 درصد به ترتيب  44.4، 158.4 و 1032< ساعت بود. بر طبق نتايج به دست آمده، زمان رشد تاخيري استافيلوکوک طلايي با افزايش غلظت اسانس به طور قابل توجهي افزايش پيدا كرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 142
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی