برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  17 , شماره  1 ; از صفحه 221 تا صفحه 230 .
 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري عنصر يد در نمونه هاي مختلف برنج با تجزيه به روش فعالسازي نوتروني با استفاده از نوترونهاي فوق حرارتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
با توجه به قرار گرفتن بخش وسيعي از کشورمان در محدوده کمربند عنصر يد، تعيين مقدار اين عنصر در برنامه غذايي روزانه مردم مي تواند اولين و موثرترين گام در راستاي پيشگيري و درمان برخي بيماريها نظير گواتر تلقي گردد. از آنجایيکه تعيين مقدار برخي از عناصر کم مقدار درنمونه هاي مواد غذايي با روشهاي معمولي تجزيه اي به طور دقيق امکانپذير نمي باشد(1). جهت رفع اين محدوديت و دسترسي به حد تشخيص پایين تر ، از روش تجزيه به طريق فعالسازي نوتروني استفاده شد. حضور عناصري نظير آلومينيوم ، منگنز ، کلرو سديم که داراي سطح مقطع جذب بالايي نسبت به نوترونهاي حرارتي مي باشند مانع اندازه گيري مقادير بسيار کم بعضي از عناصر از جمله يد مي گردند بهمين دليل در اين کار تحقيقي بمنظور افزايش حساسيت روش از نوترونهاي فوق حرارتي استفاده شد. ميزان عنصر يد در نمونه هاي مورد آزمايش متفاوت بوده و در حاليکه برنج حسني شمال داراي بيشترين مقدار يد (493±187.6-ppb) مي باشد، نمونه لنجان کمترين مقدار (30ppb>) رانشان مي دهد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فقیهیان، ح.، و تنگستانی نژاد، ش.، و الماسی نژاد، م. (1382). اندازه گیری عنصر ید در نمونه های مختلف برنج با تجزیه به روش فعالسازی نوترونی با استفاده از نوترونهای فوق حرارتی. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان, 17(1), 221-230. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5332



Vancouver : کپی

فقیهیان حسین، تنگستانی نژاد شهرام، الماسی نژاد محمد. اندازه گیری عنصر ید در نمونه های مختلف برنج با تجزیه به روش فعالسازی نوترونی با استفاده از نوترونهای فوق حرارتی. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان. 1382 [cited 2021November28];17(1):221-230. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5332



IEEE : کپی

فقیهیان، ح.، تنگستانی نژاد، ش.، الماسی نژاد، م.، 1382. اندازه گیری عنصر ید در نمونه های مختلف برنج با تجزیه به روش فعالسازی نوترونی با استفاده از نوترونهای فوق حرارتی. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان, [online] 17(1), pp.221-230. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=5332.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 146 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی