برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

آلرژي به خربزه (Cucumis melo) و واكنش متقاطع آن با ساير مواد آلرژي زا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

خربزه به عنوان يكي از گياهان خانواده كوكوربيتاسه از جمله ميوه هايي محسوب ميگردد كه باعث واكنش آلرژيك تيپ يك در برخي از افراد ميشود. اين واكنش معمولا به صورت سندرم دهاني بروز مي كند. هدف اين مطالعه، علاوه بر اثبات آلرژي زايي خربزه مشهد، شناسايي آلرژنهاي پروتييني آن ميباشد. به اين منظور از 35 فرد داراي علايم باليني آلرژي به خربزه (براساس پرسشنامه)، تست پريك با سه قسمت: پوست، قسمت خوراكي و بخش رويي خربزه مشهد به عمل آمد. از تمام افراد داراي پريك مثبت (21 نفر) و 15 نفر فرد غير آلرژيك نمونه خون گرفته شد و IgE اختصاصي و توتال تمامي سرمها اندازه گيري گرديد. سرم 12 نفر از افرادي كه از IgE اختصاصي بالايي عليه عصاره خربزه برخوردار بودند با روش وسترن بلات با عصاره خربزه مجاور گرديد، تا اينكه باند پروتئين واكنش دهنده باIgE  سرم افراد حساس به خربزه مشخص گردد.
درمطالعه واكنش متقاطع IgE ضدعصاره خربزه با عصاره هاي موز، كيوي و دو گرده سينودون داكتيلون و پوا پراتنيس از آزمون اليزا ممانعتي استفاده گرديد. علايم باليني افرادي كه از حساسيت به خربزه رنج مي‌ بردند، عبارتند از: آلرژي دهاني شامل التهاب و خارش در ناحيه اطراف لب، حفره دهاني و حلق (9/61%)، آبريزش بيني (9/61%) و آبريزش چشمي (1/38%)، خارش پوست ((%19 و مشكلات گوارشي (8/4%) 21 نفر از 35 فرد مورد آزمون به بخش رويي گوشت خربزه واكنش پوستي مثبت نشان دادند و سرم اين افراد در مقايسه با افراد غير آلرژيك IgE اختصاصي عليه عصاره خربزه داشتند.
علاوه بر اين عصاره گرده هاي سيتودون و پوا بر خلاف عصاره موز و كيوي به خوبي IgE اختصاصي ضد عصاره خربزه را خنثي نمودند. نتايج تست وسترن بلات باند پروتييني 4/14 واكش دهنده با IgE در 8 مورد از 12 مورد افراد داراي IgE بالا نشان داد. نتايج بالا نشان مي دهد ميوه خربزه بيشتر با علايم آلرژي دهاني در افراد آلرژيك ايجاد ناراحتي مي نمايد و اين علايم وابسته به IgE است. از آن جايي كه آلرژن واكنش دهنده وزن مولكولي 4/14 كيلودالتون داشته و علايم باليني بيشتر از نوع آلرژي دهاني ميباشد و عصاره گرده گياهي واكنش دهي سرم افراد آلرژيك يا عصاره خربزه را خنثي نموده است. به نظر ميرسد كه آلرژن هاي عمده اين ميوه ماهيت پروفيلين داشته باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 5571
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی