برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات عصاره مايع حاصل از افشردن پياز سه گونة گياهي از جنس آليوم بر روي كيستهاي ژيارديا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

ژيارديازيس يك عفونت پروتوزوآيي روده باريك است كه توسط لامبليا ايجاد مي شود و اغلب بدون نشانه باليني ميباشد. ژيارديا در سراسر دنيا با شيوع 2 تا 20 درصد پراكندگي دارد و ايران هم يكي از مناطق اپيدميولوژيك اين بيماري ميباشد و در بسياري از مناطق ايران اين بيماري شايع است. انسان ميزبان طبيعي ژيارديا لامبليا ميباشد و عفونت ژيارديازيس در كودكان به ويژه گروه سني 6 تا 10 سال شايع تر از بالغين است. انتقال كيست انگل از طريق آلودگي غذا، آب يا از شخصي به شخص ديگر صورت ميگيرد. درمان دارويي و پيشگيري از انتقال كيست از روشهاي كنترل اين بيماري ميباشد. داروهاي شيميايي مورد استفاده داراي طيف وسيعي از عوارض جانبي ميباشند و در كودكان تحمل دارويي بسيار كم ميباشد. در اين مطالعه اثرات عصاره مايع حاصل از افشردن پياز سه گونه گياهي از جنس آليوم (سير، پياز و موسير) كه به عنوان مواد خوراكي استفاده ميشوند، در از بين بردن كيست ژيارديا در محيط In vitro به روش بينگهام انجام شد و اثرات اين مواد در از بين بردن كيست ژيارديا در دماي 4 و 24 درجه سانتي گراد و زمانهاي 30 دقيقه، 1، 2 و 3 ساعت آزمايش شده و نتايج حاصله با استفاده از برنامه كامپيوتري SPSS/PC مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. از نمونه ها، 250 كيست شمارش و نتايج ميزان كشندگي هر ماده به صورت زير ثبت شده است:

1- سير داراي ميانگين كشندگي 107.5±34.1 و مقدار آن 43.2 درصد ميباشد، 2- پياز داراي ميانگين كشندگي 9.88±102.83 و مقدار آن 40.80 درصد ميباشد، 3- موسير داراي ميانگين كشندگي 4.80±84.66 و مقدار آن 33.6 درصد مي باشد، 4- كنترل داراي ميانگين كشندگي 9.45±26.72 و مقدار آن  9.0درصد ميباشد.
در تمامي موارد مقدار P كمتر از0.05 مي باشد (P<0.05) . همچنين بيشترين اثر كشندگي در زمان 3 ساعت و دماي 24 درجه سانتي گراد به دست آمد. نتيجه كلي اين پژوهش نشان مي دهد كه اين مواد خوراكي طبيعي داراي اثرات كشندگي بر روي كيستهاي ژيارديا مي باشند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

آزادبخت، م.، و سجادی، س.، و رستمی، ج. (1382). بررسی اثرات عصاره مایع حاصل از افشردن پیاز سه گونة گیاهی از جنس آلیوم بر روی کیستهای ژیاردیا. مجله علوم پایه پزشکی ایران, 6(3 (پیاپی 19)), 184-188. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=4516



Vancouver : کپی

آزادبخت محمد، سجادی سیدمحمود، رستمی جمشید. بررسی اثرات عصاره مایع حاصل از افشردن پیاز سه گونة گیاهی از جنس آلیوم بر روی کیستهای ژیاردیا. مجله علوم پایه پزشکی ایران. 1382 [cited 2021September24];6(3 (پیاپی 19)):184-188. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=4516



IEEE : کپی

آزادبخت، م.، سجادی، س.، رستمی، ج.، 1382. بررسی اثرات عصاره مایع حاصل از افشردن پیاز سه گونة گیاهی از جنس آلیوم بر روی کیستهای ژیاردیا. مجله علوم پایه پزشکی ایران, [online] 6(3 (پیاپی 19)), pp.184-188. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=4516.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 125 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی