5 SID.ir | تعيين ارزش غذايي ضايعات نان خشك در گوسفند
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تعيين ارزش غذايي ضايعات نان خشك در گوسفند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
*
 
چکیده: 
به منظور تعيين ارزش غذايي ضايعات انواع نان خشك، سنگك (س)، بربري (ب)، تافتون (ت) و لواش تنوري (ال)، تركيب شيميايي با روش تجزيه تقريبي، ضريب هضمي و مصرف اختياري با استفاده از حيوان زنده (گوسفند)، ميانگين پروتئين باروش كيسه نايلوني، ظرفيت توليد گاز با تكنيك گاز و انرژي متابوليسمي با استفاده از معادله تعيين شد. ميانگين پروتئين خام، الياف خام، چربي خام، عصاره عاري از نيتروژن و خاكستر خام براي انواع نان س، ب، ت و ل به ترتيب 8/12، 6/4، 0/2، 5/79، 6/4، 3/12، 5/0، 8/0، 9/2 و 1/12، 5/81، 8/4 و 9/12، 8/8، 0/1، 77 و 5/6 درصد بود. ضريب هضمي ماده خشك انواع نان خشك با استفاده از كاه (به عنوان علوفه پايه) با روش تفاضلي و جمع آوري كل مدفوع، بدون محاسبه اثر متقابل، براي س، ب، ت و ل بترتيب 4/82، 9/81، 1/82 و 4/80 درصد بود. در كليه موارد پس از محاسبه اثر متقابل، ضريب هضمي انواع نان كاهش يافت. ميزان تجزيه پذيري موثر ماده خشك انواع نان خشك بانرخ عبور5 درصد در ساعت اوليه آزمايش براي س، ب، ت و ل با استفاده از معادله به ترتيب 8/12، 6/12، 9/12 و 5/12 مگاژول در كيلوگرم ماده خشك برآورد شد. ميزان مصرف اختياري انواع نان خشك هنگامي كه دامها به طور آزاد به كاه بعنوان علوفه پايه دسترسي داشتند براي س، ب، ت و ل به ترتيب 7/34، 3/39، 5/38 و 1/37 گرم به ازا هر كيلوگرم وزن متابوليكي بود. همچنين ميانگين مصرف اختياري كاه به تنهايي 8/32 و هنگامي كه دامها به طور آزاد به انواع نان خشك دسترسي داشتند. براي س، ت، ب و ل به ترتيب 7/25، 5/7، 25/24 و 4/31 گرم به ازا هركيلو وزن متابوليكي بود. تفاوت بين ميانگين هاي ضريب هضمي، تجزيه پذيري موثر و مصرف اختياري انواع نان خشك معني دار نبود. نتايج اين تحقيق نشان داد كه ميتوان از ضايعات انواع نان خشك بعنوان ماده خوراكي با انرژي متابوليسمي بالا در جيره گوسفند استفاده كرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 794
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی