4 SID.ir | مولفه هاي شيميايي و گوارشي (شكمبه اي و روده اي) سيلاژ يونجه عمل آوري شده با اوره واسيد سولفوريك و تاثير آن برتوليد آن برتوليد و تركيب شيرگاوهاي شيرده
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مولفه هاي شيميايي و گوارشي (شكمبه اي و روده اي) سيلاژ يونجه عمل آوري شده با اوره واسيد سولفوريك و تاثير آن برتوليد آن برتوليد و تركيب شيرگاوهاي شيرده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور بررسي تاثير همچنين مقادير متفاوت اوره و اسيد سولفوريك برمولفه هاي شيميايي و گوارشي (شكمبه اي و روده اي) سيلاژ يونجه و همچنين نقش خوراكي آن در تغذيه گاوههاي شيرده، آزمايشي در سه مرحله انجام شد. در مرحله اول يونجه خرد شده با مقادير متفاوت اوره (صفر، 5/0 و 1 درصد، وزن به وزن ماده خشك) و اسيد سولفوريك (صفر، 6/0، 2/1 و 8/1 درصد، حجم به زن ماده خشك) در قالب طرح كاملا تصادفي با روش فاكتوريل 4×3 در سطلهاي پلاستيكي سيلوشد. اوره به طور معني داري باعث افزايش pH، افزايش پروتئين خام و كاهش ماده آلي سيلاژ شد (05/0>P). اسيد سولفوريك به طور معني داري باعث كاهش pH و كاهش نيتروژن آمونياكي سيلاژ شده (05/0>P). در مرحله دوم قابليت هضم شكمبه اي و روده اي سيلاژ يونجه (تيمار 1: فاقد اوره و اسيد، تيمار 2 : 5/0 درصد اوره و اسيد، تيمار 3 : 6/0 درصد اسيد و تيمار 4: 5/0 درصد اوره + 6/0 درصد اسيد) و يونجه خشك با استفاده از روش كيسه هاي نايلوني متحرك در 4 راس گوساله نر داراي فيستولاي شكمبه اي و كانولاي روده اي اندازه گيري شد. قابليت هضم شكمبه اي، روده اي و كل دستگاه گوارش ماده خشك و پروتئين خام به طور معني دار (05/0>P) تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار گرفت. در مرحله سوم تاثير جايگزيني 50 درصد (برمبناي ماده خشك) سيلاژ يونجه مربوط به تيمارهاي مرحله دوم به جاي يونجه خشك در خوراك 8 راس گاوهاي شيرده هلشتاين زايش دوم در قالب طرح مربع لاتين 4×4 با دو بلوك (بلوك 1 و 2 به ترتيب شامل 4 راس گاو با ميانگين روزهاي شيردهي 76 و 114 روز و توليد شير 2/0 ± 5/29 و 5/0 ± 9/26 كيلوگرم در روز) به مدت 91 روز (يك هفته عادت پذيري و چهار و چهار دوره 21 روزه) مورد ارزيابي قرار گرفت. در طول مدت آزمايش توليد شير به صورت روزانه ثبت گرديد ونمونه گيري شير در پايان هر مرحله انجام شد. علاوه بر اين در پايان هر دروه، نمونه گيري خون از سياهرگردن در زمانهاي صفر، دو و چهار ساعت بعد از خوراك صبحگاهي به عمل آمد. نتايج به دست آمده نشان داد كه مصرف ماده خشك، توليد و تركيب شير و همچنين غلظت گلوكز و نيتروژن اوره خون (BUN) به طور معني داري تحت تاثير جايگزيني يونجه خشك توسط سيلاژ يونجه قرار نگرفت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 148
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی