برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
نيمه دوم 1382 , دوره  17 , شماره  2 ; از صفحه 219 تا صفحه 231 .
 
عنوان مقاله: 

مولفه هاي شيميايي و گوارشي (شكمبه اي و روده اي) سيلاژ يونجه عمل آوري شده با اوره واسيد سولفوريك و تاثير آن برتوليد آن برتوليد و تركيب شيرگاوهاي شيرده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور بررسي تاثير همچنين مقادير متفاوت اوره و اسيد سولفوريك برمولفه هاي شيميايي و گوارشي (شكمبه اي و روده اي) سيلاژ يونجه و همچنين نقش خوراكي آن در تغذيه گاوههاي شيرده، آزمايشي در سه مرحله انجام شد. در مرحله اول يونجه خرد شده با مقادير متفاوت اوره (صفر، 5/0 و 1 درصد، وزن به وزن ماده خشك) و اسيد سولفوريك (صفر، 6/0، 2/1 و 8/1 درصد، حجم به زن ماده خشك) در قالب طرح كاملا تصادفي با روش فاكتوريل 4×3 در سطلهاي پلاستيكي سيلوشد. اوره به طور معني داري باعث افزايش pH، افزايش پروتئين خام و كاهش ماده آلي سيلاژ شد (05/0>P). اسيد سولفوريك به طور معني داري باعث كاهش pH و كاهش نيتروژن آمونياكي سيلاژ شده (05/0>P). در مرحله دوم قابليت هضم شكمبه اي و روده اي سيلاژ يونجه (تيمار 1: فاقد اوره و اسيد، تيمار 2 : 5/0 درصد اوره و اسيد، تيمار 3 : 6/0 درصد اسيد و تيمار 4: 5/0 درصد اوره + 6/0 درصد اسيد) و يونجه خشك با استفاده از روش كيسه هاي نايلوني متحرك در 4 راس گوساله نر داراي فيستولاي شكمبه اي و كانولاي روده اي اندازه گيري شد. قابليت هضم شكمبه اي، روده اي و كل دستگاه گوارش ماده خشك و پروتئين خام به طور معني دار (05/0>P) تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار گرفت. در مرحله سوم تاثير جايگزيني 50 درصد (برمبناي ماده خشك) سيلاژ يونجه مربوط به تيمارهاي مرحله دوم به جاي يونجه خشك در خوراك 8 راس گاوهاي شيرده هلشتاين زايش دوم در قالب طرح مربع لاتين 4×4 با دو بلوك (بلوك 1 و 2 به ترتيب شامل 4 راس گاو با ميانگين روزهاي شيردهي 76 و 114 روز و توليد شير 2/0 ± 5/29 و 5/0 ± 9/26 كيلوگرم در روز) به مدت 91 روز (يك هفته عادت پذيري و چهار و چهار دوره 21 روزه) مورد ارزيابي قرار گرفت. در طول مدت آزمايش توليد شير به صورت روزانه ثبت گرديد ونمونه گيري شير در پايان هر مرحله انجام شد. علاوه بر اين در پايان هر دروه، نمونه گيري خون از سياهرگردن در زمانهاي صفر، دو و چهار ساعت بعد از خوراك صبحگاهي به عمل آمد. نتايج به دست آمده نشان داد كه مصرف ماده خشك، توليد و تركيب شير و همچنين غلظت گلوكز و نيتروژن اوره خون (BUN) به طور معني داري تحت تاثير جايگزيني يونجه خشك توسط سيلاژ يونجه قرار نگرفت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دلاور، م.، و دانش مسگران، م. (1382). مولفه های شیمیایی و گوارشی (شکمبه ای و روده ای) سیلاژ یونجه عمل آوری شده با اوره واسید سولفوریک و تاثیر آن برتولید آن برتولید و ترکیب شیرگاوهای شیرده. علوم و صنایع کشاورزی, 17(2), 219-231. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=4326



Vancouver : کپی

دلاور ملک حسین، دانش مسگران محسن. مولفه های شیمیایی و گوارشی (شکمبه ای و روده ای) سیلاژ یونجه عمل آوری شده با اوره واسید سولفوریک و تاثیر آن برتولید آن برتولید و ترکیب شیرگاوهای شیرده. علوم و صنایع کشاورزی. 1382 [cited 2021September20];17(2):219-231. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=4326



IEEE : کپی

دلاور، م.، دانش مسگران، م.، 1382. مولفه های شیمیایی و گوارشی (شکمبه ای و روده ای) سیلاژ یونجه عمل آوری شده با اوره واسید سولفوریک و تاثیر آن برتولید آن برتولید و ترکیب شیرگاوهای شیرده. علوم و صنایع کشاورزی, [online] 17(2), pp.219-231. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=4326.



 

 
بازدید یکساله 190 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی