برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير پروتئين ايزوله سويا بر گر گرفتگي زنان يائسه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

يكي از بحراني ترين مراحل زندگي زنان، دوران يائسگي است كه به علت كاهش استروژنهاي آندوژن رخ داده و منجر به عوارضي مانند گر گرفتگي مي‌گردد. با توجه به افزايش نرخ سالمندي و جمعيت زياد خانمهاي يائسه شناخت يائسگي و عوامل موثر بر آن جهت پيشگيري و درمان عوارض آن مهم بوده كه بر اين اساس در پژوهش حاضر تاثير مصرف پروتئين سويا بر گرگرفتگي زنان يائسه مورد مطالعه قرار گرفت و شاخص كاپرمن قبل و بعد از مصرف پروتيئن سويا در دو گروه سويا و دارو نما مقايسه گرديد. نوع پژوهش مداخله اي و از نو كار آزمايي باليني بوده كه به صورت دو سويه كور، تصادفي و كنترل شده با دارو نما روي 61 خانم يائسه با حداقل 3 بار گرگرفتگي متوسط در 24 ساعت انجام شده است. پس از گرفتن شرح حال و انجام معاينات لازم افراد به طور تصادفي روزانه از 50 گرم پودر پروتئين سويا با دارو نما استفاده نمودند و در هر يك از نمونه ها مطالعه به مدت 4 هفته ادامه داشت. نتايج به دست آمده در دو گروه ثبت و نهايتا جهت تجزيه و تحليل آماري از آزمون‌هاي تي و مجذور كاري استفاده گرديد. نتايج پژوهش نشان داد كه ميانگين تعداد گرگرفتگي در 24 ساعت در گروه مورد از38/10 دفعه قبل از شروع مصرف پروتئين سويا به 45/5 در 24 ساعت درهفته چهارم و در دو گروه شاهد از 41/10 دفعه قبل از تغذيه به 9 دفعه در 24 ساعت درهفته چهارم پس از مصرف پروتئين سويا رسيد كه در هفته سوم بعد از تغذيه بين دو گروه تفاوت معني داري مشاهده شد. (P<0.001) ميانگين شدت گر گرفتگي در گروه مورد از90/28 قبل از شروع مصرف پروتئين سويا به  00/9و در گروه شاهد از16/29به69/24 در هفته چهارم پس از تغذيه رسيد كه در هفته سوم بين دو گروه تفاوت معني داري داشت (p<0.001)  ميانگين شاخص كاپرمن در گروه مورد از 76/29 قبل از شروع تغذيه به 38/11 در هفته چهارم بعد از تغذيه تكميلي رسيد كه در دو گروه در هفته چهارم ازتفاوت آماري معني داري برخوردار بود. (p<0.001).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 157
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی