برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1383 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 145 تا صفحه 145 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير جايگزيني جو با ضايعات ماكاروني بر توليد و تركيب شير در گاوهاي شيرده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور تعيين آثار جايگزيني جو با ضايعات ماكاروني در جيره كارهاي شيرده بر ماده خشك مصرفي، توليد و تركيب شير، بازده تبديل خوراك و قابليت هضم ماده خشك و مواد مغذي تعداد 8 گاو هلشتاين (4 گاو شكم اول و 4 گاو چند شكم زاييده) در اواسط دوره شيردهي در قالب يك طرح مربع لاتين با دو مربع 4×4 و دوره هاي 21 روزه 16 روز عادت پذيري و 5 روز نمونه برداري) استفاده شدند. جيره هاي آزمايشي شامل جيره شاهد و جيره هاي 2و3و4 بودند كه به ترتيب حاوي 0، 15 و 30و 45 درصد ضايعات ماكاراني به جاي جو بودند. جيره ها به صورت كاملا مخلوط تهيه شدند ودر 3 وعده روزانه در اختيار گاوها قرار گرفتند. در پايان دوره عادت پذيري، نمونه برداري از خوراك ومدفوع به منظور تعيين ماده خشك و قابليت هضم ظاهري، از ادرار براي تعيين pH و از شير براي اندازه گيري مقدار توليد، درصد چربي، پروتئين، لاكتوز و مواد جامد بدون چربي شير انجام شد. داده ها نشان دادند كه در هيچ يك از صفات مورد بررسي در گاوهاي شكم اول، چند شكم و كل گاوها، اختلاف معني داري در بين جيره ها ديده نشد. مقدار ماده خشك مصرفي، توليد شير و بازده تبديل خوراك درتمامي سطوح جايگزيني، بهبود غير معني داري را نسبت به جيره شاهد نشان داد. از نظر درصد چربي، پروتئين وكل مواد جامد شير نيز كاهش غير معني داري در سطوح 30 و 45 درصد جايگزيني نسبت به جيره شاهد ديده شد. نتايج نشان داد كه استفاده از ضايعات ماكاروني در گاوهاي متوسط توليد تا سطح جايگزيني 45 درصد به جاي جو در اواسط دوره شيردهي، ميتواند انرژي بيشتري را نسبت به جو براي گاوهاي شيري فراهم آورد و توليد و تركيب شير را در حد سطوح قبل از جايگزيني نگه دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 193
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی