4 SID.ir | بررسي خصوصيات مرفولوژيكي گل راعي بومي ايران و ميزان مواد موثره موجود در آن به روش HPLC-DAD
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي خصوصيات مرفولوژيكي گل راعي بومي ايران و ميزان مواد موثره موجود در آن به روش HPLC-DAD

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مشهد- دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی
 
چکیده: 
توسعه روز افزون مصرف گياهان دارويي نياز به توسعه كشت و مديريت و برنامه ريزي صحيح دارد. گونه هاي بومي هر منطقه از جمله مهمترين منابع ژنتيكي ارزشمند هر كشور بوده و بررسي دقيق آنها از نظر ميزان و وجود مواد موثره ضروري است. گل راعي يك گياه دارويي مهم و ارزشمند است كه در ايران تاكنون سه داور از آن تهيه و به بازار عرضه شده است. با توجه به اهميت اين گياه در صنايع داروسازي داخلي و خارجي اين تحقيق بر روي گل راعي بومي ايران انجام شد. پس از كشت بذر در خزانه و انتقال نشا به زمين اصلي فاكتورهاي رشدي مانند ارتفاع، تعداد ساقه گلدهنده،‌ تعداد گل در هر بوته و وزن خشك هر بوته بررسي گرديد. علاوه بر اين به منظور بررسي مواد موثره موجود در اين گياه پس از تهيه عصاره متانولي، ميزان تركيباتي چون هايپرفورين، ادهايپرفورين، هيپريسين، پسودوهيپريسين، اسيد كلروژنيك به روش HPLC-DAD مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار گرفت و با ساير منابع موجود در كشورهاي ديگر مقايسه شد. نتايج به دست آمده نشان داد كه از نظر خصوصيات رشدي به استثنا تعداد گل در هر بوته كه در رقم اصلاح شده توپاز اندازه گيري نشده بود بقيه خصوصيات در گل نشان داد كه ميزان هايرفوزين و ادهايرفورين گل راعي بومي ايران بسيار بيشتر از ميزان گزارش شده توسط ساير محققين بود ( به ترتيب 7/30 و 77/6 ميلي گرم در هر گرم وزن خشك نمونه) ميزان هيپريسين و پسودوهيپرسين (به ترتيب 206/0 و 017/0 ميلي گرم درهر گرم وزن خشك نمونه ) اختلاف كمي را نشان مي‌دهد. ميزان اسيد كلروژنيك گل راعي ايراني برابر 874/2 ميلي گرم در هر گرم وزن خشك نمونه و نسبت به رقم اصلاح شده توپار قابل توجه بود. بنابراين از گل راعي بومي ايران ميتوان به عنوان يكي از منابع مهم تامين مواد اوليه مورد نياز صنايع داروسازي داخلي و خارجي استفاده نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 123
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی