برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1382 , دوره  11 , شماره  1 ; از صفحه 53 تا صفحه 57 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر برگ فندق در پايين آمدن قند خون در موش سفيد بزرگ آزمايشگاهي (Rat)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
ديابت قندي بيماري مزمن، مادام العمر و از شايعترين بيماريهاي غدد درون ريز است كه در بيشتر موارد به علت كاهش ترشح انسولين توسط سلولهاي بتاي جزاير لانگرهانس ايجاد ميشود. از يك سو مشكلات تهيه انسولين و ساير داروهاي كاهش دهنده ي قند خون از كشورهاي خارجي و از سوي ديگر مشكلات و عوارض مصرف و تزريق چنين داروهايي، توجه محققين مختلف را به سوي استفاده از داروهاي گياهي براي كاهش عوارض ديابت قندي جلب كرده است. اين مطالعه از نوع تحليلي و به روش تجربي انجام گرفت به همين منظور دو گروه از موشهاي سفيد آزمايشگاهي بزرگ را انتخاب نموده و به گروه تجربي، جوشانده 10 درصد برگ فندق داديم و سپس در روز صفر، سوم، هفتم، و پانزدهم قند خون گروه شاهد و مورد آزمايش را با اتوآناليزور RA-1000 اندازه گيري نموديم. عصاره 10 درصد جوشانده برگ فندق به صورت خوراكي واجدا اثر هيپوگليسميك در رتهاي نرمال ميباشد و در روزهاي سوم و هفتم درگروه تجربي در مقايسه با گروه شاهد به طور معني داري باعث كاهش قند خون در رتها ميشود (P<0.001). با توجه به اينكه عصاره برگ فندق شيرين و خوردن آن خيلي راحت ميباشد برعكس بيشتر عصاره هاي گياهان ديگر مثل برگ گردو، گزنه، روناس، كلپوره و سير كه اثر هيپوگليسميك داشته و تلخ مزه ميباشند. پيشنهاد ميكنيم كه اثر جوشانده برگ فندق در موشهاي سفيد آزمايشگاهي ديابتي هم امتحان شود و با استفاده از متدهاي پيشرفته جداسازي و شناسايي جهت شناختن ماده مؤثر برگ فندق كه واجد اثر هيپوگليسميك ميباشد انجام گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قریشیان، س.، و نواب پور، ا. (1382). بررسی اثر برگ فندق در پایین آمدن قند خون در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی (Rat). مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد, 11(1), 53-57. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2110



Vancouver : کپی

قریشیان سیدمحمود، نواب پور احمد. بررسی اثر برگ فندق در پایین آمدن قند خون در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی (Rat). مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد. 1382 [cited 2021October25];11(1):53-57. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2110



IEEE : کپی

قریشیان، س.، نواب پور، ا.، 1382. بررسی اثر برگ فندق در پایین آمدن قند خون در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی (Rat). مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد, [online] 11(1), pp.53-57. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=2110.



 

 
بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی