برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير مصرف گلوتامين بر تغييرات سطوح گلوتامين پلاسما و فاكتورهاي ايمني در كشتي گيران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* واحد علوم و تحقیقات
 
چکیده: 

تاثير مصرف مكمل گلوتامين بر تغييرات سطوح گلوتامين پلاسما و برخي از فاكتورهاي ايمني در يك گروه ورزشكار مرد، هدف اين تحقيق بود. آزمودنيهاي تحقيق را 20 كشتي گير داوطلب تشكيل مي دادند كه به طور تصادفي در دو گروه تجربي و كنترل در يک برنامه تمريني شانزده جلسه اي قرار گرفتند. گروه تجربي از مکمل گلوتامين و گروه کنترل از پلاسيبو استفاده كردند. پيش از شروع برنامه تمريني، نمونه خون آزمودنيها جمع آوري شد. در پايان اولين جلسه تمرين و قبل و بعد از آخرين جلسه تمرين، مجددا نمونه هاي خوني آزمودنيها گرفته شد. آزمودنيها هر روز در برنامه تمريني شركت كردند و به مدت 90 دقيقه به تمرين پرداختند و در انتهاي تمرين از گلوتامين خوراكي يا پلاسيبو استفاده كردند. پس از اندازه گيري فاكتورهاي خوني، يافته هاي به دست آمده در سطح آلفاي 05/0 مورد تجزيه و تحليل آماري (ANOVA) قرار گرفت. نتايج نشان داد كه سطوح گلوتامين پلاسما در پايان يك جلسه تمرين در ابتدا و انتهاي دوره تمريني در گروه كنترل كاهش معني داري پيدا كرد، اما در گروه تجربي، اين سطوح نزديك به سطوح استراحتي حفظ شد. تغييرات فاكتورهاي ايمني در دو گروه مشابه بود، بنابراين به نظر نميرسد كه استفاده از گلوتامين خوراكي بتواند از تغييرات فاكتورهاي ايمني جلوگيري كند. سطوح استراحتي گلوتامين در انتهاي دوره تمريني در گروه كنترل كاهش و در گروه تجربي افزايش نشان داد (P<0.05). يافته هاي تحقيق بين كاهش سطوح گلوتامين پلاسما و تغييرات فاكتورهاي ايمني ارتباطي را نشان نداد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 253
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی