برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1390 , دوره  3 , شماره  1 ; از صفحه 0 تا صفحه 0 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين ترکيبات شيميايي و اسيدهاي آمينه لارو قورباغه (Rana ridibundus) و امکان استفاده از سطوح مختلف آن در تغذيه جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین، پیشوا
 
چکیده: 

لارو قورباغه جانوري است که در آبگيرها و برکه ها به طور فراوان وجود دارد. کشور ايران به دليل داشتن شرايط اقليمي گرم و خشک و مرطوب (بخصوص در شمال و جنوب کشور) و مناطق کويري و آبگيرهاي فراوان، پتانسيل بسيار خوبي را از نظر پرورش و توسعه لارو قورباغه داراست. هدف از اين تحقيق بررسي امکان استفاده از يک ماده خوراکي جديد با منشا حيواني به نام پودر لارو قورباغه در تغذيه طيور مي باشد. براي اين منظور آزمايشات در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، نمونه هاي مورد نياز در آبگيرها و برکه ها، جمع آوري و پس از خشک شدن و آسياب کردن جهت تجزيه تقريبي و تعيين ميزان مواد معدني مورد آناليز شيميايي به روش AOAC (1990) قرار گرفتند. همچنين انرژي قابل متابوليسم پودر لارو قورباغه توسط خروس هاي بالغ جوان با روش سيبالد (1982) تعيين گرديد. در مرحله دوم، تاثير استفاده از پودر لارو قورباغه در جيره غذايي جوجه هاي گوشتي در سطوح 0، 2.5 و 5 درصد مورد بررسي قرار گرفت. افزايش وزن بدن، ميزان مصرف خوراک، ضريب تبديل غذايي در پايان دوره هاي رشد، پاياني و در کل دوره مورد تجزيه و تحليل آماري و ارزيابي قرار گرفت. در پايان دوره نيز در هر تيمار از هر تکرار 2 جوجه براي تعيين وزن سينه، ران، چربي محوطه بطني، کبد، سنگدان، قلب و روده کشتار شدند. سطح 5 درصد پودر لارو قورباغه در مقايسه با ساير تيمارها بطور معني داري سبب ضريب تبديل غذايي کمتري شد. سطوح تيمار شاهد و سطح 5 درصد نسبت به سطح 2.5 درصد پودر لارو بطور معني داري سبب افزايش وزن بيشتري شد. از لحاظ خوراک مصرفي بين تيمار شاهد و سطح 5 درصد اختلاف معني داري ديده نشد ولي بين تيمار شاهد و سطح 2.5 درصد پودر لارو اختلاف معني داري ديده شد. همچنين سطوح مختلف لارو قورباغه بر اجزاي لاشه هيچگونه تاثير معني داري ايجاد نکرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 333
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی