برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  26 , شماره  2 الف ; از صفحه 145 تا صفحه 151 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير کود ميکروبي گوگردي بر جذب عناصر غذايي و عملکرد سويا در مزرعه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مازندران، قائمشهر، خیابان تهران، البرز، 102، کدپستی: 4761819649
 
چکیده: 

بالا بودن ميزان آهک خاک علاوه بر نقشي که بر pH خاک دارد مي تواند به صورت مستقيم يا غير مستقيم بر قابليت استفاده عناصر غذايي مورد نياز گياه تاثير بگذارد. اکسيداسيون گوگرد با توليد اسيد سولفوريک مي تواند باعث کاهش pH خاک و در نتيجه انحلال و آزاد شدن برخي عناصر غذايي شود. به منظور بررسي تاثير کود ميکروبي گوگرد بر عملکرد و جذب عناصر غذايي توسط سويا و براي تعيين دقيق مقدار گوگرد مورد نياز به منظور اجتناب از به هم خوردن تعادل عناصر غذايي در خاك يک آزمايش با سه تيمار در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي (RCBD) در سه تکرار در ايستگاه تحقيقات قراخيل استان مازندران به صورت مزرعه اي انجام شد. گوگرد عنصري به صورت پودري در سه سطح S0، S1.5 و S3 که به ترتيب معادل 0، 1.5 و 3 تن در هکتار بود که در همه سطح ها مايه تلقيح تيوباسيلوس مصرف گرديد. براي اندازه گيري ميزان عناصر در برگ سويا، نمونه برگ در زمان گلدهي تهيه و پس از کامل شدن دوره رشد گياه، ميزان عملکرد نيز محاسبه شد. نتايج نشان داد که اثر سطوح گوگرد بر عملکرد دانه و غلظت فسفر در برگ در سطح يک درصد معني دار است و بيشترين ميزان عملکرد (2429 کيلوگرم در هکتار) و غلظت فسفر برگ (0.59 درصد) از مصرف سه تن گوگرد در هکتار بدست آمد. نتايج نشان داد که گوگرد اثر معني داري بر افزايش غلظت آهن، منگنز، روي و مس برگ دارد و بيشترين غلظت اين عناصر از مصرف سه تن گوگرد در هکتار بدست آمد که به طور معني داري بيشتر از تيمار شاهد بود. افزايش سطوح گوگرد باعث کاهش pH خاک شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 325
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی