برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1390 , دوره  27 , شماره  2 ; از صفحه 153 تا صفحه 167 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين نياز آبي و تاثير تغييرات آن بر برخي صفات كمي و كيفي محصول چغندرقند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه بوعلی سینا همدان، ایران
 
چکیده: 

به منظور تعيين نياز آبي گياه چغندرقند و تاثير تغييرات آب مصرفي بر برخي مولفه هاي توليد، آزمايشي به مدت چهار سال (1373 الي 1376) در ايستگاه تحقيقات کشاورزي اکباتان همدان اجرا گرديد. بدين منظور، نياز آبي بهينه، عملکرد ريشه و قند، کارايي مصرف آب بر پايه عملکرد ريشه، درصد قند و بازده مصرف آب بر اساس عملکرد قند در شرايط عدم محدوديت آب و مواد غذايي به روش بيلان آبي طي چهار دوره رشد 130، 134، 152 و 162 روزه اندازه گيري و مقايسه شدند. هم چنين به طور هم زمان نياز آبي گياه مرجع (چمن) با استفاده از لايسيمتر اندازه گيري گرديد تا روند تغييرات ضريب گياهي چغندرقند بررسي گردد. نتايج بررسي ها، حجم آب مصرفي چغندرقند را طي چهار سال به ترتيب 8427، 7328، 10256 و 9026 مترمکعب در هکتار با ميانگين 8759 مترمکعب در هکتار نشان داد. ميانگين چهار ساله حداکثر ضريب گياهي در مرحله ميان فصل 1.04 و حداقل آن در مرحله آغازين برابر 0.42 به دست آمد. بيشترين عملکردريشه، قند و درصد قند با طول دوره رشد 162 روزه، به ترتيب 116.8، 20.36 تن در هکتار و 17.43 درصد به دست آمد. کمترين مقدار عملكردهاي ريشه، قند و درصد قند در دوره رشد 130 روزه به ترتيب برابر 52.21، 8.5 تن در هکتار و 16.26 درصد اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که در دوره رشد 130 روزه ضمن کاهش عملکرد ريشه، کارآيي مصرف آب براي عملکرد ريشه و عملکردقند نيز به ترتيب به 7.1 و 1.2 کيلوگرم به ازاي هر مترمکعب آب مصرفي کاهش يافت. در دوره رشد طولاني تر مقدار کارآيي مصرف آب براي عملکرد ريشه و عملکردقند به ترتيب 11.4 و دو کيلوگرم بر مترمکعب آب مصرفي بدست آمد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 82
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی